„Rostelekom“ sako, kad rinkimai Rusijoje tapo kibernetinių atakų taikiniu

Prieš Rusijos valstybinius tinklalapius, susijusius su savaitgalį įvykusiais parlamento rinkimais, buvo surengta beveik 20 kibernetinių atakų, sekmadienį pranešė telekomunikacijų priežiūros tarnyba.

„Buvo iš viso 19 atakų; kai kurios buvo labai trumpos – kelių minučių. Didžiausia pagal trukmę ataka buvo vakar [šeštadienį], ji tęsėsi 5 val. 32 min., prasidėjo anksti ryte ir baigėsi vidury dienos, – Centrinėje rinkimų komisijoje (CRK) sakė agentūros „Rostelekom“ vadovas Michailas Osejevskis. – Buvo atakuojami įvairūs ištekliai – ir CRK portalas, rinkimų portalas, Valstybinių paslaugų portalas, ESIA [Vieningosios identifikacijos ir tapatybės patvirtinimo sistemos] portalas, [Maskvos oficialusis tinklalapis] mos.ru.“

Pasak M. Osejevskio, per šias atakas buvo naudojami užkrėsti žalinga programine įranga kompiuteriai, esantys Indijoje, Indonezijoje, Brazilijoje, Ukrainoje, Irane, Tailande, Bangladeše, Kinijoje, Rusijoje, JAV, Vokietijoje, Vietname, Lietuvoje ir „daugelyje kitų“ šalių.

„Tiesą sakant, negalima priekaištauti šalims, kuriuose esama tokių [užkrėstų] įrenginių – tai mūsų bendra problema. Aišku, specialistai komercinėse organizacijose, „Rostelekom“ ir mūsų kolegos pasaulyje dirba, kad užtikrintų savo apsaugą nuo nusikaltėlių“, – pridūrė tarnybos vadovas.

M. Osejevskis teigė, kad visos 19 užfiksuotų atakų buvo sėkmingai atremtos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
o kas puola? ar ne ateiviai /pilkiukai/ mainais uz homosapiens valdziagyvia ms iteike ismaniuosius telefonus ir ju gamyba .......===
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių