Pereiti į pagrindinį turinį

Aš – Rubenas, ir aš laukiuosi

Priežastis: amžius ir įgimta liga kėlė pavojų Esperanzos sveikatai, todėl pora priėmė sprendimą, kad pastoti turėtų Rubenas.
Priežastis: amžius ir įgimta liga kėlė pavojų Esperanzos sveikatai, todėl pora priėmė sprendimą, kad pastoti turėtų Rubenas. / "The Daily Mail" nuotr.

Vyras laukiasi dvynukų – tai ne mokslinė fantastika, o realybė. Ispanas Rubenas Noe Coronado jau rudenį turėtų liūliuoti savo mažylius.

Lūžis įvyko prieš 8 metus

2001-ieji, Granada – Pietų Ispanijos miestas. Trumpai kirpti Estefanijos plaukai ir nemoteriškos manieros suklaidina kavinės padavėją, ir jis papietauti užsukusią jauną merginą palaiko vaikinu.

Jau netrukus gretimoje parduotuvėje Estefania matuojasi vyrišką švarką, o veidrodyje priešais ją gimsta įsivaizduojamo Rubeno atvaizdas – sutrikusi mergina iš provincijos galutinai supranta, kad jos kūne įkalintas vyras.

Neįprastas nėštumas

Praėjus aštuoneriems metams Rubenas Noe Coronado kur kas tikresnis nei tąsyk veidrodyje. Jo veidą puošia barzda, o ir visa išorė byloja jį esant vyrą. Ypatingą vyrą – vienos prestižinės Barselonos klinikos pažymoje aiškiai parašyta: Rubenas rudenį turėtų susilaukti dvynukų.

Neįprastos istorijos pradžia reikėtų laikyti tą dieną, kai 25-erių transeksualas Rubenas su savo partnere 43 metų Esperanza nusprendė norintys susilaukti vaikų. Amžius ir įgimta liga kėlė pavojų moters sveikatai, todėl pora priėmė sprendimą, kad pastoti turėtų Rubenas.

"Jokios medicininės sensacijos čia nereikėtų ieškoti, tik žiniasklaidos išpūsto skandalo", – gydytojas Ivanas Manero, dirbantis koordinatoriumi Barselonos lyčių centre stebuklų įžvelgti nelinkęs. Pasak mediko, nors Rubenas daug metų vartojo vyriškus hormonus, jis tebeturi visus moters reprodukcijos organus – paskutinis lyties keitimo procedūros žingsnis taip ir nebuvo žengtas.

Savo moteriškumo likučius pripažįsta ir pats šios istorijos herojus.

"Ląstelės turi atmintį ir nustojus vartoti medikamentus viskas grįžta į savo vietas", – prisipažino Rubenas.

Norėdamas pastoti vyras prieš metus nutraukė visas procedūras ir leido gamtai atsikovoti prarastas pozicijas, bet dvejonių dėl tapatumo neturi ir teigia besijaučiantis vyras, kaip ir anksčiau.

"Tarsi turėtum tris rankas, kol patogu, jomis naudojiesi, kai pradeda trukdyti – vieną amputuoji", – apie tolesnes operacijas ir moters reprodukcijos organų galutininį pašalinimą ateityje kalbėjo Rubenas.

Tikisi sutvarkyti visus dokumentus

Dar prieš gimdydamas Rubenas ir Esperanza ketina įregistruoti judviejų santuoką. Šį žingsnį pora linkusi žengti tam, kad Esperanza galėtų oficialiai tapti dvynukų motina.

Apie Rubeną ir jo, kaip tėvo statusą, taip pat pagalvota. Vaikinas neseniai kreipėsi į atitinkamą instituciją su prašymu oficialiai pase pakeisti vardą ir įrašą apie lytį. Pora nusiteikusi optimistiškai ir tikisi, kad visi reikiami popieriai netrukus bus sutvarkyti, o pagimdęs dvynukus, Rubenas Valstybiniame Ispanijos vaikų registre bus įrašytas kaip naujagimių tėvas.

"Vieną dieną būsime tėvas, mama ir vaikai. Normali šeima. Nematome jokios problemos", – įsitikinusi pora.

Visuomenė nesupranta

Nors Ispanijoje galioja vieni liberaliausių įstatymų Europoje, šalies visuomenė išlieka gana konservatyvi. Todėl nieko keista, kad porai buvo sunku rasti gydytojus, kurie sutiktų atlikti dirbtinio apvaisinimo procedūrą.

Po ilgų paieškų iš daugiau nei pusantro šimto klinikų, galinčių padėti, į Rubeno laiškus atsakė tik viena, ir ta pati panoro likti nežinoma.

Nėštumui tapus viešam, didžioji dalis visuomenės naujieną sutiko kritiškai. "Tuo visiškai nereikėtų džiaugtis", "Lyties keitimas, jei jis atliekamas, turėtų būti užbaigiamas visiškai", "Tai mažų mažiausiai neetiška", tokios ir panašios nuomonės vyrauja tarp kritikų, kuriems, beje, priklauso ir nemažai lytį pakeitusių asmenų.

"Aš žinau, kad visuomenėje yra daugybė žmonių, kurie pasipiktinę tuo ką darau", – apie šalyje kilusią nepasitenkinimo bangą kalbėjo pats Rubenas. Jis neslepia, kad nusprendė viešai paskelbti savo istoriją norėdamas keisti visuomenės požiūrį į transeksualus, ir tikėjęsis įvairių reakcijų.

"Mane kaltina įvairiausiais dalykais, tarp jų – siekiu pasipelnyti, bet manoji sąžinė rami." Jokio noro parduoti savo istoriją nei dabar, nei ateityje jis teigia neturintis.

Vis dėlto vyras pripažįsta, kad nuotraukas, kuriame matomas dėl nėštumo padidėjęs pilvas, jis pardavė: "Jei ne aš, tai būtų padarę kiti, turėjau tai atlikti, nes tai "bomba" kurios norėjo visi."

Jaučiasi vienišas

Nepaisant to, kad viskas, regis, eina pagal planą ir pora jau ieško drabužėlių naujagimiams, pasirinktame kelyje Rubenas jaučiasi labai vienišas.

Visuomenės kritika ne vienintelė, su kuria susiduria transeksualas. Nuo poros nusisuko ne tik pažįstami, bet ir šeima.

"Kaskart, kai skambinu savo tėvams, atsiliepia atsakiklis. Sykį jie pasakė, kad mylėjo mergaitę, kurią įsivaikino, ne mane", – pasakojo jis.

Jau kuris laikas vyras su drauge Esperanza gyvena naujuose namuose. Netradicinei porai neseniai teko palikti gimtąją Malagą ir persikelti į Barseloną – Esperanzos artimųjų spaudimas tapo nepakeliamas.

Pora tikina kalbanti garsiai todėl, kad nori apsaugoti savo vaikus nuo nepageidaujamo dėmesio: "Tikimės, kad gimdymo dieną būsime niekam nebeįdomūs. Barselona didelis miestas, nebus labai sunku, ir jau labai greitai mes pradingsime minioje."


Laukiasi jau antro kūdikio

Ispanas Rubenas Noe Coronado – ne vienintelis besilaukiantis vyras. Amerikietis Thomas Beatie jau nešioja antrą kūdikį ir vasarą dar kartą gimdys. Thomas, anksčiau vadinęsis Tracy Lagondino, kaip ir ispanas, gimė moteris, bet vėliau suprato, kad tai gamtos klaida.

Šį nesusipratimą jis iš dalies pataisė, susirado žmoną Nancy, bet šiai buvo pašalinta gimda ir ji negali gimdyti. Vis dėlto pora rado išeitį – vaikų gimdymo našta buvo perduota Thomui. Mat, jis, darydamas lyties keitimo operaciją, šį scenarijų numatė ir pasišalino tik krūtis, o moters lytinius organus paliko.

Pora jau turi praėjusių metų birželį gimusią dukrelę, kurią krūtimi maitino Nancy. Thomas savo šeiminę padėtį apibūdino taip: "Mes esame vyras, moteris ir vaikas. Ironiška, kad mes tokie skirtingi, bet mes šeima, kaip ir visi kiti. Aš esu dukros tėvas, ir tiek."

Išskirtinė pora supranta, kad jų vaikai turės ateityje pakęsti daug patyčių. "Mes tiesiog turėsime ją auklėti taip, kad ji būtų stipri ir atlaikytų bet kokius metamus iššūkius. Skatinsime toleranciją ir aiškinsime jai apie pasaulio įvairovę. Manau, kad negyveni tikro gyvenimo, jeigu nesugebi būti ištikimas sau. O šiame gyvenime galime pasirinkti, kas būsime ir kaip gyvensime. Todėl ir esu nėščias vyras", – aiškino Thomas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų