Pereiti į pagrindinį turinį

Rusai įtikino B.al Assadą

2012-02-09 23:59

Po derybų su Rusijos atstovais Sirijos prezidentas Basharas al Assadas pareiškė esąs pasirengęs tartis su opozicija.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime tvirtinama, kad Sirijos prezidentas pažadėjo atsiųsti vyriausybės delegaciją, vadovaujamą viceprezidento, į susitikimą Maskvoje.

Rusija taip pat patvirtino, kad per šalies diplomatijos vadovo Sergejaus Lavrovo susitikimą su B.al Assadu buvo išsamiai apsvarstyta situacija Sirijoje ir aplink ją.

Tačiau Sirijos opozicija atrėžė, kad neketina derėtis tol, kol B.al Assadas nepasitrauks. Vakarų Sirijos ir Rusijos susitarimas irgi neįtikino.

Prancūzijos diplomatijos vadovas Alainas Juppé pareiškė, kad B.al Assado pažadai – manipuliacijos. "Aš visiškai netekiu Sirijos režimo pareikštais įsipareigojimais, – sakė jis. – Tai manipuliacija, ir mes ant to neužkibsime."

Britų premjeras Davidas Cameronas kalbėjo panašiai. "Manau, mes labai mažai tuo tikime", – sakė D.Cameronas.

Buvęs kandidatas į JAV prezidentus senatorius Johnas McCainas nevyniojo žodžių į vatą. Jis pareiškė, kad JAV turi svarstyti opozicijos apginklavimą.

"Turėtume pradėti svarstyti visas galimybes, tarp jų – opozicijos apginklavimą. Tas kraujo liejimas turi baigtis", – sakė J.McCainas, dažnai kritikuojantis Baltuosius rūmus.

Tačiau Baltieji rūmai ir Valstybės departamentas J.McCaino kalbas įvertino šaltai. "To žingsnio šiuo metu nesvarstome", – sakė prezidento Baracko Obamos atstovas Jay Carney. Jis pridūrė, kad Vašingtonas "aiškinasi galimybes teikti sirams humanitarinę pagalbą".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų