Rusija prašo Vokietijos bendrovės prisidėti gaminant vakciną „Sputnik V“

Rusija pasiūlė Vokietijos biotechnologijų įmonei „IDT Biologika“ išnagrinėti galimybes kartu gaminti vakciną nuo pandeminio koronaviruso „Sputnik V“, trečiadienį pranešė Vokietijos sveikatos apsaugos ministerija.

Ši žinia buvo paskelbta praėjus parai po medicinos žurnale „The Lancet“ pasirodžiusio straipsnio, kuriame sakoma, kad vakcinos „Sputnik“ veiksmingumas apsaugant nuo COVID-19 siekia 91,6 procento, nors daugelis Vakarų šalių šį preparatą vertino skeptiškai.

Vokietijos sveikatos apsaugos ministerijos atstovė naujienų agentūrai AFP sakė, kad Rusijos valstybinis Gamalėjos nacionalinis epidemiologijos ir mikrobiologijos tyrimų centras, sukūręs „Sputnik V“, ir šį projektą padėjęs finansuoti Rusijos tiesioginių investicijų fondas (RTIF) „ieško papildomo partnerio galimai gamybai, todėl susisiekė su „IDT Biologika“.

„Konfidencialių diskusijų turinys arba detalės nėra žinomi“, – pridūrė ji.

„IDT Biologika“, įsikūrusi Vokietijos rytiniame Desau mieste, atsisakė komentuoti šią žinią, kai su bendrove susisiekė AFP.

Palankūs „Sputnik“ klinikinių bandymų rezultatai buvo paskelbti Europos Sąjungoje didėjant nekantrumui dėl stringančios skiepijimo kampanijos, susidūrusios su logistikos kliūtimis ir nepakankama pasiūla.

Vokietijos kanclerė Angela Merkel antradienį pareiškė, kad „visos vakcinos“ yra laukiamos Europos Sąjungoje, jeigu tik jas patvirtins Europos vaistų agentūra (EVA).

A. Merkel praeitą mėnesį jau kalbėjosi su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu apie rusiškos vakcinos perspektyvas ir pasiūlė Paulio Ehrlicho (Paulio Erlicho) instituto pagalbą teikiant paraišką EVA dėl „Sputnik“ patvirtinimo.

„Ir jeigu ši vakcina bus patvirtinta EVA, tuomet galėsime kalbėtis apie bendrą gamybą ir vartojimą“, – tąsyk sakė A. Merkel.

„IDT Biologika“ pati kuria vakciną nuo COVID-19, bet ankstyvieji bandymų rezultatai neatrodo teikiantys vilčių.

Kaip ir Vokietijos vakcinų gamintojos „BioNTech“ ir „CureVac“, „IDT Biologika“ gavo valstybės paramą koronaviruso tyrimams apie 114 mln. eurų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lexa

Lexa portretas
Parklupde?

NEMAIŠYKITE

NEMAIŠYKITE portretas
Rusija dar nieko ir iš nieko neprašė ir neprašys. Rusija SIŪLO Vokietijai prisidėti prie bendro darbo kovoje su pasauline nelaime. PRAŠO išmaldos su ištiesta ranka prie Briuselio tik Lietuvos kiemsargiukai.

Skaitytojas

Skaitytojas portretas
Nein!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių