Rusijoje karantino pažeidėjams grės iki septynerių metų įkalinimo

Rusijos įstatymų leidėjai pasiūlė įvesti griežtas bausmes, įskaitant laisvės atėmimą iki septynerių metų, asmenims, nesilaikantiems dėl koronaviruso pandemijos paskelbto karantino taisyklių.

Teisės akto projekte, kurį ketinama svarstyti trečiadienį, už karantino taisyklių nesilaikymą numatytos baudos nuo 500 tūkst. rublių (5 900 eurų) iki 2 mln. rublių (23 700 eurų).     

Jei bus įrodyta, kad dėl karantino taisyklių pažeidėjo veiksmų mirė žmogus arba užsikrėtė daug žmonių, jam grės iki penkerių metų įkalinimo, o mirus dviem ar daugiau žmonių – iki septynerių metų laisvės atėmimo.   

Atitinkamas Rusijos baudžiamojo kodekso pataisas pasiūlė parlamento žemųjų rūmų – Valstybės Dūmos – pirmininkas Viačeslavas Volodinas ir kitas įtakingas deputatas iš valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“, todėl beveik neabejojama, kad jos bus priimtos. 

Dūma dėl pataisų balsuos ateinantį antradienį.

Rusijoje, turinčioje 144 mln. gyventojų, iki šiol nustatyti 658 koronaviruso atvejai.

Maskvos meras Sergejus Sobjaninas, vadovaujantis specialiai kovos su koronavirusu darbo grupei, antradienį įspėjo prezidentą Vladimirą Putiną, kad realus užsikrėtusiųjų skaičius tikriausiai yra „gerokai didesnis“ už oficialius duomenis.  

Visiems į Rusiją iš užsienio atvykstantiems asmenims privalomas dviejų savaičių karantinas, tačiau pareigūnai skundėsi, kad daugelis asmenų šio reikalavimo nepaiso.   

Italija, labiausiai koronaviruso paveikta Europos šalis, šią savaitę padidino baudas už išėjimą iš namų be svarbios priežasties. Baudos padidintos nuo 206 eurų iki 400 eurų, o tam tikrais atvejais gali siekti net 3 tūkst. eurų.  

Rumunijoje asmenims, nesilaikantiems dėl koronaviruso įvestų suvaržymų, gali būti skirta iki 15 metų kalėjimo, jeigu dėl jų veiksmų mirtų žmogus.

Maskvoje griežtinami ribojimai

Maskvos meras Sergejus Sobianinas trečiadienį paskelbė sąrašą papildomų laikinųjų apribojimų, skirtų koronaviruso plitimui Rusijos sostinėje stabdyti.

„Laikinai sustabdomi bet kokie kultūros, pramogų, sporto, švietimo renginiai, įskaitant tuos, kurie organizuojami prekybos ir pramogų centruose, kultūros ir laisvalaikio parkuose ar kitose žmonių masinio susibūrimo vietose, tai yra – tiek patalpose, tiek ir atviru dangumi“, – paskelbė Maskvos meras.

Iki šiol Rusijos sostinėje buvo draudžiami masiniai renginiai, galintys pritraukti daugiau kaip 50 žmonių.

„Konkrečiai dėl prekybos centrų. Juose turi būti uždaryti vaikų žaidimų kambariai, kino teatrai, fitneso klubai, ledo aikštynai, boulingo takai, biliardo salės, atrakcionai, vandens parkai ir kitos laisvalaikio bei pramogų vietos. Tuo tarpu juose esančios parduotuvės, bankai ir paslaugų įstaigos toliau veiks“, – paaiškino S. Sobianinas.

Iki balandžio 14-osios Maskvoje atšaukiamas nemokamas visuomeninis transportas studentams, vyresniems kaip 65 metų ar lėtinėmis ligomis sergantiems žmonėms.

Laikinai apribojama odontologijos poliklinikų ir kabinetų veikla – bus teikiamos tik būtiniausios paslaugos skausmo atvejais.

Blokuojamos kainas išpūtusios elektroninės parduotuvės

Rusijoje masiškai blokuojamos elektroninės parduotuvės, kurios, pasinaudodamos koronaviruso pandemijos krize, smarkiai padidino siūlomų prekių kainas.

Elektroninės prekybos platformos „Yandex.Market“ spaudos tarnyba pranešė, kad už spekuliacinę veiklą – kainų, palyginti su ikikriziniu laikotarpiu, padidinimą 2-3 kartais – jau išjungta apie 300 parduotuvių.

„AliExpress Russia“ skelbia iš savo elektroninės prekybos sistemos pašalinusi kelis šimtus prekių, pasiūlytų už „protu nesuvokiamas kainas“.

Vieno didžiausių Rusijoje skelbimų portalo „Avito“ valdytoja teigia tęsianti medicininių kaukių, respiratorių ir kitų gaminių COVID-19 ligos gydymui ar prevencijai perpardavinėtojų spekuliacinėmis kainomis paieškas ir blokavimą.

„Taip pat pradėjome stebėti tokių prekių kaip grikiai ar tualetinis popierius pardavimo skelbimus“, – sakė „Avito“ atstovas.

Peržiūrėti didesnį žemėlapį




NAUJAUSI KOMENTARAI

tik

tik portretas
taip galima suvaldyt socdebilus pasinerusius i briusdemonu kratyni kur kas ka nori ta daro su sionpidais ir tai vad. vakaru /hultura/...

Nuomone

Nuomone  portretas
Tokiu atveju labai teisingai.Tokiu atveju ir ne demokratija ,o reikalinga diktatūra,Kitaip visi pateksime i ta mėsmalę.Reikėjo ir pas mus tokios drausmės.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių