Pereiti į pagrindinį turinį

Rusijos magnatas O.Deripaska klimpsta pinigų plovimo istorijoje

2009-10-20 10:05
O.Deripaska
O.Deripaska / RIA Novosti nuotr.

Garsus Ispanijos teisėjas Baltazaras Garzonas ketina gruodžio pradžioje atvykti į Maskvą tirti bylos dėl pinigų plovimo, kurioje minimas Rusijos magnatas Olegas Deripaska, aplinkybių. Ispanijos laikraštis "El Mundo" pranešė, kad oligarchas įtariamas ryšiais su rusų mafija.

Kaip rašo "El Mundo", turima omenyje apklausa dėl maždaug 4 mln. eurų plovimo, kuris vyko 2001–2004 m. ir buvo susijęs su Izmailovo nusikalstama grupuote. Mafijos pinigai neva ėjo per vieną Rusijos bendrovės UMGC padalinį Valensijoje.

B.Garzonas tiria didelę bylą, susijusią su rusų mafija Ispanijoje, žinomą kaip operacija "Vapsva". "El Mundo" duomenimis, vienas pagrindinių liudytojų šioje byloje davė parodymus apie O.Deripaskos ryšius su Izmailovo grupuote.

Magnato atstovas pareiškė, kad O.Deripaska yra pasirengęs atsakyti į bet kuriuos Ispanijos tyrėjų klausimus.

Iki pasaulinės finansų krizės O.Deripaska buvo turtingiausias Rusijos žmogus, bet dabar jo turtas gerokai sumažėjo: jis Rusijos milijardierių sąraše nusirito į dešimtą vietą.

O.Deripaskos vardas buvo minimas spaudoje, kai buvo rašoma apie Rusijos organizuotą nusikalstamumą. Pernai spalį britų laikraštis "The Sunday Times" išspausdino straipsnį, kuriame teigiama, kad milijardieriaus verslo partneris buvo Izmailovo grupuotės vadeiva Antonas Malevskis. 2007 m. apie O.Deripaskos ryšius su Izmailovo grupuotės nariais rašė ir Vokietijos savaitraštis "Der Spiegel".

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų