Rusijos pasienyje net 5 valandas buvo kamantinėjama Ukrainos televizijos grupė

  • Teksto dydis:

Ukrainos televizijos „5 kanalas“ filmavimo grupę Rusijos pasieniečiai išlaikė penkias valandas ir paleido, pranešama Ukrainos internetiniame leidinyje obozrevatel.com.

Pasak sulaikyto šios televizijos žurnalisto Oleho Kryštopos, su juo bei vairuotoju vyko „draugišku pokalbiu“ pavadinta akcija. Sulaikymo priežasčių nebuvo pateikta, tik nurodė, kad O. Kryštopa yra persona non grata.

Anksčiau buvo pranešta, kad Ukrainos televizijos „5 kanalo“ žurnalistų rusų pasieniečiai neįsileido į Rusijos teritoriją.

Pasak O. Kryštopos kolegų, incidentas įvyko Černigovo srityje prie Ukrainos ir Rusijos sienos, kur „5-ojo kanalo“ bendradarbiai ketino filmuoti rusų tankus, esančius Rusijos pusėje prie Semionovkos Klimovo gyvenvietės.

Leidinyje obozrevatel.com pranešta, kad žurnalistas Sviatoslavas Ceholka sakė, jog „filmavimo grupė buvo sulaikyta apie 11 val. 30 min, o 12 val. 30 min. O. Kryštopa paskambinęs savo merginai ir pasakęs, jog jo į Rusiją neįsileido, nes jis esąs persona non grata toje valstybėje“.

Spėta, kad O. Kryštopa, operatorius ir vairuotojas sulaikyti ir tardomi.

NATO atstovai anksčiau trečiadienį pareiškė susirūpinimą dėl Rusijos karinio kontingento buvimo Rusijos ir Ukrainos pasienyje. Jų vertinimu čia sutelkta apie 40 tūkst. rusų kariškių.

Ukrainos ambasada Rusijoje aiškinosi šio incidento aplinkybes, sakė Ukrainos URM informacinės politikos departamento direktorius Jevhenas Perebyjnisas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių