S. Lavrovas vyksta vizito į Mianmarą

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas trečiadienį vyks į Mianmarą susitikti su konflikto krečiamos šalies chuntos lyderiais.

Susidūrusi su precedento neturinčiomis Vakarų sankcijomis ir tarptautine izoliacija dėl agresijos prieš provakarietišką Ukrainą, Rusija vis labiau gręžiasi į Vidurinius Rytys, Aziją ir Afriką. 

„Planuojami pokalbiai su užsienio reikalų ministru ir Mianmaro vadovybe“, – antradienį žurnalistams sakė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Ji pridūrė, kad į darbotvarkę, be kitų temų, bus įtrauktas bendradarbiavimas gynybos ir saugumo srityje.

Rusija ir jos sąjungininkė Kinija kaltinamos parūpinusios Mianmaro chuntai ginklų, kuriuos ji po pernai įvykdyto perversmo naudojo prieš civilius gyventojus. 

Po 2021 metų vasario 1-ąją įvykdyto pučo per kariškių vykdomas represijas žuvo daugiau kaip 1,5 tūkst. civilių.

Praėjusią savaitę Jungtinių Tautų Saugumo Taryba, retai sutarianti dėl bendros pozicijos Mianmaro krizės klausimu, pasmerkė chuntos įvykdytą mirties bausmę keturiems demokratijos aktyvistams.

Rusija ir Kinija, dvi didžiausios chuntos sąjungininkės, anksčiau gynusios ją Jungtinėse Tautose, pritarė šiam pareiškimui.

Mianmaro chuntos vadas Minas Aungas Hlaingas liepą su „privačiu vizitu“ lankėsi Maskvoje ir, kaip buvo pranešta, susitiko su Rusijos kosmoso ir branduolinės energetikos agentūrų pareigūnais.

Liepą S. Lavrovas lankėsi Egipte, Kongo Respublikoje, Ugandoje ir Etiopijoje.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O tu kokios padermės?

O tu kokios padermės? portretas
Gal tų kurie Ukrainoje vaikus žudo,kad taip šitas bjaurybė patinka?

--> Tfu

--> Tfu portretas
Ale Tu Gaidys

vizito metu Afrikoje jam buvo paklota šieno

vizito metu Afrikoje jam buvo paklota šieno portretas
gal šį kartą pavėpęs arklys avižų gaus?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių