Pereiti į pagrindinį turinį

Siaubinga žmogžudystė

2009-01-24 09:00

JAV Virdžinijos politechnikos universitetas vėl pateko į pasaulio laikraščių kriminalines kronikas. Mokslo įstaigos, kurioje 2007-aisiais įvyko žiaurios žudynės, kavinėje vienas studentas nužudė iš Kinijos kilusią magistrantę ir nupjovė jai galvą.

22 metų studentė iš Pekino Xin Yang buvo nužudyta trečiadienį vakare kavinėje "Au Bon Pain", esančioje Virdžinijos politechnikos universiteto studentų miestelyje Blaksberge. Liudininkai pasakojo, kad merginos bendramokslis iš Kinijos Haiyang Zhu smogė Xin Yang virtuviniu peiliu, o vėliau nupjovė jai galvą.

Į įvykio vietą atskubėję pareigūnai rado Haiyang Zhu, laikantį rankoje Xin Yang galvą.

"Kavinėje buvo septyni liudininkai. Nebuvo kilęs joks barnis, niekas nešaukė, kai mergina buvo užpulta", – pasakojo Virdžinijos politechnikos universiteto atstovas Markas Owczarski.

Haiyang Zhu, kuriam pateikti kaltinimai dėl pirmojo laipsnio žmogžudystės, iki šiol nebuvo patekęs į policijos ar universiteto tvarkdarių akiratį. Jis buvo žemės ūkio ir taikomosios ekonomikos doktorantas, o Xin Yang atvyko į Virdžinijos politechnikos universitetą sausio pradžioje pradėti sąskaitybos studijų.

"Tai siaubinga ir tragiška, juolab kad žinome, jog Virdžinijos politechnikos universitetas patyrė pakankamai išmėginimų ir siaubo", – kalbėjo M.Owczarski.

2007 m. balandį iš Pietų Korėjos kilęs 23 metų studentas Cho Seung-Hui šioje aukštojoje mokykloje nušovė 32 studentus ir dėstytojus, o paskui nusižudė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų