Škotijos premjerė žada grąžinti šalį į ES

Škotijos vyriausybės vadovė Nicola Sturgeon toliau laikosi savo planų grąžinti Škotiją į ES. Po nepriklausomybės referendumo ji ketina greitai atvesti šalį į Europos Sąjungą, sakė premjerė vokiečių laikraščiui „Die Welt“ ir kitoms Europos žiniasklaidos priemonėms. „Naujausios apklausos rodo, kad daugiau kaip pusė škotų nori nepriklausomybės. Esu įsitikinusi, kad škotai kitame referendume tars „taip“, - kalbėjo N. Sturgeon.

Nepriklausoma Škotija esą tada iš karto pateiks prašymą dėl narystės ES. Škotijos įstojimas į Bendriją, anot premjerės, nebus ES plėtra. Būdama Jungtinės Karalystės dalis, Škotija daugiau kaip 40 metų priklausė Bendrijai. „Škotija grįš namo, tai nebus nauja pradžia“, - pabrėžė N. Sturgeon.

Kad galėtų surengti referendumą, Škotijai reikia Londono sutikimo. Jei premjeras Borisas Johnsonas nepritars referendumui, N Sturgeon neatmeta teisinių galimybių. Esą negalima leisti, kad britų vyriausybė „blokuotų demokratiją“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tukstancius metu Shkotija [[buvo ir yra Didziosios britanijos "kunas"]] yra DBritanijos teritorija ir kazkokiai partietei parupo ---atsiskirti--tai kvaila ir pavojinga.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių