Pereiti į pagrindinį turinį

Sugedo stabdžiai?

2012-02-24 23:59
Sugedo stabdžiai?
Sugedo stabdžiai? / "Reuters" nuotr.

Argentiną sukrėtė traukinio katastrofa sostinėje Buenos Airėse. Tyrėjai aiškinasi, kas sukėlė avariją, kuri pasiglemžė 49 žmonių gyvybę.

Sausakimšas priemiestinis traukinys įsirėžė į geležinkelio užtvarą Argentinos sostinės Once stoties platformos gale.

"Traukinys buvo pilnas, o smūgis buvo didžiulis", – sakė keleivis, vardu Ezequielis.

"Ten buvo žmonių, jie buvo prispausti ir beviltiškai šaukė. Mačiau daugybę lavonų ir kraujo", – pasakojo kitas keleivis Alejandro Velázquezas.

Liudininkai pasakojo, kad keleiviai suvirto vieni ant kitų ir griuvo ant vagonų grindų. Kai kurie žmonės prarado sąmonę, kiti buvo sunkiai sužaloti.

Argentinos civilinės saugos pareigūnai nurodė, kad per avariją sužeisti 675 žmonės, iš jų apie 200 – sunkiai.

Avarija įvyko Sarmjento geležinkelio linijoje, priklausančioje privačiai bendrovei TBA. Geležinkelis jungia sostinės centrą su tankiai gyvenamu priemiesčiu už 70 km į vakarus.

Tyrėjai tvirtino, kad pirminė nelaimės versija – stabdžiai. Pasak susisiekimo sekretoriaus Juano Pablo Schiavi, traukinys į stotį įvažiavo apie 20 km/val. greičiu, tačiau negalėjo sustoti.

"Mes manome, kad kažkas nutiko su stabdžiais", – sakė sekretorius. Jis pridūrė, kad 28 metų mašinisto reputacija buvo nepriekaištinga. Tačiau, kai kurių keleivių manymu, traukinys stotyje važiavo per greitai.

Bendrovės TBA atstovai nurodė kol kas nežiną avarijos priežasčių, tačiau teigė, kad pateiks "visą informaciją ir vaizdo įrašus".

Pastarąjį kartą Buenos Airėse traukinio nelaimė įvyko vos prieš penkis mėnesius. Tąsyk susidūrus dviem traukiniams ir autobusui žuvo 11 žmonių, o daugiau nei 200 buvo sužeisti.

Didžiausia geležinkelio katastrofa Argentinoje įvyko 1970 m. Buenos Airių šiauriniame rajone – tąsyk žuvo 236 žmonės.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų