Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčiai pinigus plovė Lietuvoje

2009-05-05 09:00

JAV tyrėjų atskleistos finansinės aferos pėdsakai veda ir į Lietuvą. Dalį iš gyventojų išviliotų pinigų sukčiai pervedė į mūsų šalies bankų sąskaitas.

Dėl neteisėtos veiklos praėjusį ketvirtadienį Jungtinėse Valstijose buvo sučiupti investicinio fondo "A.R. Capital Group" įkūrėjai. 49 metų Alanui Fishmanui ir jo partneriams Danieliui Ledvenui (37 metų) ir Gariui Gelmanui (39 metų) jau pateikti kaltinimai. Pastarasis dar slapstosi.

Buvęs vairuotojas A.Fishmanas su savo draugais investicinį fondą įsteigė 2003 m. Per trejus metus reklamuodama galimybę investuoti į nekilnojamąjį turtą užsienyje įmonė sugebėjo pritraukti 20 mln. JAV dolerių (apie 52 mln. litų) investicijų. Kas mėnesį bendrovė melagingai skelbė pasiektus pelno rezultatus. Tačiau iš tikrųjų nebuvo vykdoma jokios veiklos. Daugelis pinigų buvo tiesiog pervedami į bankų sąskaitas užsienyje – daugiausia į Ukrainą.

Bendrovės veikla susidomėjus JAV finansų rinkos priežiūros institucijai, 2006 m. "A.R. Capital Group" buvo parduota už 150 tūkst. JAV dolerių (apie 390 tūkst. litų). Tačiau net ir pardavus žmonės skubėjo nešti savo pinigus sukčiams. Nuo 2006 m. bendrovė gavo dar 5 mln. JAV dolerių (apie 13 mln. litų) investicijų. Šie pinigai ir dar 1 mln. JAV dolerių (2,6 mln. litų), kaip teigiama, buvo pervesti į bankų sąskaitas Lietuvoje.

Prokurorai nurodo, kad A.Fishmanas ir D.Ledvenas buvo paleisti už užstatą. Šiuo metu bylą tiria Niujorko federalinis teismas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų