Svarbi Ispanijos premjero pergalė: parlamentas priėmė 2022 metų biudžetą

Ispanijos kairioji mažumos vyriausybė pasiekė svarbią pergalę: parlamentas ketvirtadienį patvirtino 2022 metų biudžetą. Už balsavo 188 parlamentarai, 160 buvo prieš. Tai iš esmės užtikrina ketvirtosios pagal dydį Europos Sąjungos ekonomikos politinį stabilumą iki rinkimų 2023-ųjų rudenį. Biudžetui per mėnesį dar turi pritarti Senatas, tačiau nėra abejonių, kad ir čia jam bus pritarta.

Ispanijoje būgštauta, kad premjerą Pedrą Sanchezą gali ištikti toks pat likimas, kaip jo kairįjį kolegą Portugalijoje Antonio Costą. Parlamentui atmetus biudžetą, čia mėnesio pradžioje buvo paskirti nauji rinkimai, kurie įvyks sausio 30 dieną.

Po balsavimo Madride finansų ministrė María Jesús Montero pribėgo prie P. Sanchezo, jį apkalbino ir pabučiavo. Premjeras tviteryje netvėrė džiaugsmu: „Žengėme dar vieną žingsnį, kad būtų galutinai priimtas biudžetas, kuris paskatins mūsų šalies atsigavimą ir didelį modernizavimą“.

Biudžete numatytos didžiausios istorijoje socialinės išlaidos – 240,375 mlrd. eurų, pranešė Finansų ministerija. Didelės sumos bus skirtos ir tyrimams, plėtrai, inovacijoms bei skaitmenizacijai. Realios išlaidos didės 0,6 proc. iki 458,97 mlrd.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių