T. Scottas paskelbė sieksiantis tapti pirmuoju juodaodžiu respublikonu prezidentu

  • Teksto dydis:

Pietų Karolinos senatorius Timas Scottas (Timas Skotas) pirmadienį paskelbė sieksiantis tapti pirmuoju juodaodžiu respublikonu prezidentu ir pažadėjo kovoti už tai, kad būtų grąžintas amerikietiškas gyvenimo būdas, kuriam, pasak jo, grėsmę kelia Joe Bideno (Džo Baideno) demokratai.

57-erių vyras kampanijai pasitelkia įkvepiančią savo gyvenimo istoriją apie berniuką, užaugusį skurdžiuose vienišos mamos namuose ir tapusį vienu įtakingiausių šalies konservatorių.

„Joe Bidenas ir radikalūs kairieji puola kiekvieną kopėčių, kurios man padėjo užkopti į viršūnę, pakopą, todėl šiandien skelbiu, kad kandidatuoju į JAV prezidentus“, – sakė jis džiūgaujantiems šalininkams savo gimtajame Nort Čarlstone.

„Matote, jie kėsinasi į mūsų Amerikos vertybes, mūsų mokyklas, ekonomiką ir saugumą. Bet ne man dirbant. Tai nesuveiks. Aš negaliu stovėti nuošalyje, kai taip elgiamasi su Amerika“, – pridūrė jis.

Pastaruosius mėnesius T. Scottas praleido lankydamasis valstijose, kurios laikomos svarbiausiomis siekiant įgyti postūmį pirminėje respublikonų kovoje dėl nominacijos, kur pabrėžė savo krikščionišką tikėjimą ir savo, kaip vienintelio afroamerikiečio respublikonų pusėje JAV Senate, unikalią perspektyvą.

Jis prisijungia prie besiplečiančio rato asmenybių, kurios tikisi mesti iššūkį pagrindiniam kandidatui gauti respublikonų nominaciją Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), tačiau jo laukia nelengva užduotis prilygti buvusio prezidento žinomumui šalyje.

Naujausios apklausos rodo, kad jį remia maždaug 2 proc. rinkėjų, o nuo buvusio prezidento atsilieka vidutiniškai 54 procentiniais punktais.

Tarp kitų kandidatų yra pirmoji D. Trumpo ambasadorė Jungtinėse Tautose Nikki Haley (Niki Heili), buvęs Arkanzaso gubernatorius Asa Hutchinsonas (Eisa Hačinsonas), technologijų verslininkas Vivekas Ramaswamy (Vivekas Ramasvamis) ir pokalbių radijo laidų vedėjas Larry Elderis (Laris Elderis), pirmasis afroamerikietis, nusprendęs dalyvauti kovoje.

Rimčiausias D. Trumpo varžovas yra Floridos gubernatorius Ronas DeSantisas, kuris, kaip tikimasi, trečiadienį oficialiai paskelbs apie kandidatavimą.

Buvęs prezidentas, kuriam naudinga, kad rinkimuose dalyvautų kuo daugiau kandidatų, kreipėsi į savo socialinio tinklo auditoriją, kad palinkėtų T. Scottui sėkmės ir nepraleido progos sukritikuoti R. DeSantiso.

Rinkimuose „sparčiai daugėja žmonių, o Timas yra didelis žingsnis į priekį nuo Rono (...), kuris yra visiškai nerenkamas“, sakė D. Trumpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių