Pereiti į pagrindinį turinį

Taikinys – kriketo komanda

2009-03-04 09:00
Taikinys – kriketo komanda
Taikinys – kriketo komanda / AFP nuotr. špuolis: Pakistano televizijos reportažuose buvo matomi šautuvais apsiginklavę užpuolikai su kuprinėmis, kurie bėgiojo gatvėmis ir šaudė į automobilius.

Pakistano teroristai surengė dar vieną įžūlų išpuolį. Šį kartą taikiniu tapo į Pakistaną atvykę Šri Lankos kriketo rinktinės nariai. Per išpuolį Lahore žuvo šeši žmonės ir aštuoni buvo sužeisti.

Mūšis miesto viduryje

12 ginkluotų užpuolikų vakar rytą atakavo policijos lydimą kriketo žaidėjų autobusą, kuris važiavo į 60 tūkst. vietų Gaddafi stadioną rytinėje Lahoro dalyje.

Užvirė įnirtingas mūšis tarp sportininkus lydėjusios apsaugos ir teroristų, kurie buvo gerai ginkluoti. Jie šaudė iš automatų AK-47, raketinių granatsvaidžių ir apmėtė granatomis rinktinės autobusą.

"Susišaudymas buvo labai smarkus, o aš tuo metu girdėjau mažiausiai du sprogimus", – pasakojo "Reuters" žurnalistas, kuris ruošėsi rengti reportažą apie bandomąsias Pakistano ir Šri Lankos rungtynes.

Pakistano televizijos reportažuose buvo matomi šautuvais apsiginklavę užpuolikai su kuprinėmis, kurie bėgiojo gatvėmis ir šaudė į automobilius.

Žaidėjai paspruko

Atskubėjus pagalbai, teroristus pavyko atmušti, o Šri Lankos kriketo komandos nariai iš Lahoro Gaddafi stadiono buvo evakuoti Pakistano oro pajėgų sraigtasparniais. Iš pradžių juos nuskraidino į oro pajėgų bazę, paskui – atgal į tėvynę.

Pranešama, kad per išpuolį žuvo penki Pakistano pareigūnai ir vienas autobuso vairuotojas. Taip pat buvo sužeisti septyni Šri Lankos kriketo žaidėjai ir komandos treneris.

"Atrodo, kad šie žmonės (teroristai – red. past.) buvo mokyti", – vėliau pripažino ir aukštas Pakistano pareigūnas.

Pasmerkė ataką

Šri Lanka antradienį skubiai nusiuntė užsienio reikalų ministrą Rohithą Bogollagamą į Pakistaną, o šalies rinktinė atšaukė tolesnes varžybas.

Pakistano prezidentas Asifas Ali Zardari ir premjeras Yousufas Raza Gilani griežtai pasmerkė "teroristinę ataką" prieš Šri Lankos kriketo komandą ir nurodė tuoj pat pradėti tyrimą.

"Premjeras tai pavadino teroristine ataka ir sakė, kad tikslas buvo suteršti Pakistano vardą, – sakoma Y.R.Gilani biuro pareiškime. – Jis nurodė provincijos valdžiai tuoj pat sustiprinti saugumą ir pateikti jam ataskaitą."


Priminė Mumbajų

Ataka Lahore gali būti susijusi su praeitų metų lapkričio pabaigoje surengtais išpuoliais Indijos mieste Mumbajuje. Tuomet ginkluotų teroristų iš Pakistano grupė porą dienų siaubė ir žudė visus, kas pasitaikė jų kelyje. Išpuolis nusinešė beveik 200 gyvybių.

Dėl atakų Mumbajuje smarkiai padidėjo įtampa tarp Pakistano ir Indijos, o pastarosios kriketo rinktinė atšaukė planuotas varžybas Pakistane.

Antradienį Indija pareiškė, kad ją šokiravo Pakistane įvykdytas išpuolis prieš Šri Lankos kriketo komandą, ir sakė, jog Islamabadui reikia "žengti reikšmingus žingsnius", kad būtų išardytos teroristų organizacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų