Pereiti į pagrindinį turinį

Tailande – kruvini susirėmimai

2008-10-09 09:00

Politinė įtampa Tailande neslūgsta. Per protestuotojų susirėmimus su policija naktį į trečiadienį žuvo du pareigūnai, 350 žmonių atsidūrė ligoninėje.

Policininkai buvo nušauti, kai bandė išvaikyti protestuotojus, užblokavusius parlamento pastatą Bankoke. Dar aštuoni policijos pareigūnai buvo peršauti arba subadyti peiliais. Demonstrantai norėjo sutrukdyti naujos vyriausybės inauguravimo ceremonijai, todėl iki prasidedant jų susirėmimams su policija kelias valandas įstatymų leidėjų neišleido iš parlamento pastato.

Antradienį parlamente kalbą sakęs premjeras Somchai Wongsawatas buvo priverstas su penkiais padėjėjais sprukti per tvorą ir evakuotis sraigtasparniu. Protestuotojai nori, kad šis politikas atsistatydintų.

Demonstrantai priešinasi vyriausybės siūlomoms konstitucijos pataisoms ir reikalauja, kad ministras pirmininkas atsistatydintų. Antradienį neatlaikęs politinės įtampos iš posto pasitraukė vienas iš penkių vicepremjerų Chavalitas Yongchaiyudhas.

Po kruvinų policijos ir protestuotojų susirėmimų į incidento vietą buvo dislokuoti kariai, todėl vakar rytą po kruvinos nakties Bankoko gatvėse didesnių incidentų neužfiksuota. Tiesa, vakar opozicinis Žmonių aljansas už demokratiją apkaltino vyriausybę kruvinais susidorojimais ir pažadėjo tęsti protesto akcijas siekdamas, kad naujoji vyriausybė atsistatydintų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų