Talibų kerštas

Pakistano talibai išplatino kraupius vaizdus. Po maždaug savaitę trukusios dramos jie viešai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas pagrobto lenko inžinieriaus nukirsdinimas.

Taip Talibanas reagavo į reikalavimų nevykdymą. Mainais į inžinieriaus gyvybę grobikai reikalavo, kad iš kalėjimų būtų paleisti jų ginklo draugai.

Vaizdo įrašą talibai perdavė naujienų agentūrai "Reuters", jo autentiškumą tikrino įvairūs Lenkijos ir kitų šalių ekspertai. Anot agentūros, įraše užfiksuoti paskutiniai inžinieriaus žodžiai. "Reuters" skelbia, kad lenkas laužyta anglų kalba prašo savo vyriausybės, jog ši pasiduotų talibų spaudimui, išvestų karius iš Afganistano ir imtųsi griežtų diplomatinių priemonių prieš Pakistaną. Talibano kovotojai esą teigia, kad dėl egzekucijos kaltas Pakistanas, nepaklusęs reikalavimui mainais į lenko gyvybę paleisti 60 įkalintų talibų.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija prašo netransliuoti kraupaus įrašo. Nors 7 minučių trukmės filmuota medžiaga disponuoja daugelis Lenkijos televizijų ir portalų, kol kas apsiribota tik vienu kadru.

Vakar Lenkijos užsienio reikalų ministras Radosławas Sikorskis pranešė, kad įrašo tyrimai baigti. Esą juostoje užfiksuoti kadrai autentiški ir lenkų inžinierius iš tiesų buvo žiauriai nužudytas. Egzekucija įvyko šeštadienio rytą.

"Buvo momentas, kai atrodė, jog mums beveik pavyko", – nesėkmingas derybas su Pakistanu ir talibais apibūdino R.Sikorskis. Anot ministro, Lenkija dės visas pastangas, kad inžinieriaus mirties kaltininkai būtų sučiupti ir nubausti.

Lenkas inžinierius pagrobtas praėjusią savaitę. Ultimatumas Pakistano valdžiai galiojo iki penktadienio vakaro, tačiau įkalinti talibai paleisti nebuvo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

v.s.

v.s. portretas
Dieve,21amžius...

Vygis

Vygis portretas
Talibai prase uz viena lenku inzinieriu paleisti 60 talibu.Reikia parodyti,kad tas lenkas tiek buvo ir vertas. Ta pati padaryti su tais 60 talibu ka jie padare ir parodyti per TV.

Saulius1

Saulius1 portretas
O dabar prisiminkim pokario Lietuvą...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių