Pereiti į pagrindinį turinį

Tarp Ukrainos ir Rusijos perbėgo katė

2009-08-11 14:34
Tarp Ukrainos ir Rusijos perbėgo katė
Tarp Ukrainos ir Rusijos perbėgo katė / AFP nuotr.

Rusija kol kas nesiųs naujo ambasadoriaus į Ukrainą. Kaip paaiškino Maskva, dėl priešiško Rusijai kurso vykdymo.

"Noriu informuoti jus, kad dėl Ukrainos vadovybės antirusiško kurso aš priėmiau sprendimą atidėti mūsų naujo ambasadoriaus siuntimą į Kijevą", - sakoma prezidento Dmitrijaus Medvedevo laiške Ukrainos prezidentui Viktorui Juščenkai. Konkretūs terminai, anot Rusijos vadovo, bus paskelbti vėliau, atsižvelgiant į tai, kaip realiai bus plėtojami Rusijos ir Ukrainos santykiai.

Kremliaus spaudos tarnyba pabrėžė, kad Rusijos prezidentas atvirai išsakė Ukrainos lyderiui "didelį susirūpinimą dėl dabartinės, neperdedant, krizinės Rusijos ir Ukrainos santykių būklės". Laiške pažymima, kad "dvišalio bendradarbiavimo problemų, "žinoma, buvo ir anksčiau". Tačiau tai, ką mes matome Jūsų prezidentavimo metais, negalima suprasti kitaip, kaip Ukrainos atsitraukimą nuo draugystės ir partnerystės principų su Rusija. Konkrečiai, pažymi Rusijos prezidentas, "neigiamų atgarsių visuomenėje sukėlė antirusiška Ukrainos pozicija, kai barbariškai Saakašvilio režimas užpuolė Pietų Osetiją".

D.Medvedevas taip pat pažymi, kad "Ukrainos politinė vadovybė, nepaisydama savo šalies piliečių nuomonės - nekalbant jau apie Jums žinoma Rusijos poziciją, - atkakliai tęsia kursą įstoti į NATO". "Kartu su tuo, susidaro įspūdis, kad Kijeve nuosekliai siekia išardyti susiklosčiusius ekonominius santykius su Rusija, pirmiausia energetikos srityje", - rašo D.Medvedevas atvirame laiške V.Juščenkai.

Laišką D.Medvedevas užbaigia įsitikinimu, jog nauja Ukrainos politinė vadovybė bus pasirengusi plėtoti tarp šalių tokius santykius, kurie iš tikrųjų atitiks tikruosius Rusijos ir Ukrainos tautų lūkesčius bei Europos saugumo stiprinimo interesus.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų