Tenerifę drebina gyventojų protestai dėl turizmo

  • Teksto dydis:

Atostogų saloje, dar žinomoje kaip Tenerifė, sparčiai mažėja žvejų kaimelių. Kaltė verčiama turizmą skatinantiems verslininkams.

Žvejų gyvenvietės nyksta dėl turizmo. Vienoje iš paskutinių pakrančių, dar nepaliestos turizmo, kyla naujas poilsio kompleksas su 420 apartamentų. Ten susirinko gyventojai ir siekia užkirsti šiam projektui kelią. Pristatę palapinių žmonės neleidžia technikai pradėti darbus.

„„Kanarų salos neparduodamos“: tai susirinkusių žmonių šūkis, kuriuo protestuojama prieš viešbučių projektus, naikinančius gamtą ir salos išskirtinumą“, – pasakojo žurnalistė Alexandra Callenius.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Tarp protestuotojų rinkosi ir aplinkos apsaugos aktyvistai.

„Kuriant šį kompleksą bus sunaikinta daugybė gyvūnų ir augalų rūšių. Neįmanoma jo padaryti draugiško aplinkai. Sulaukiame apie 7 mln. Turistų, kai saloje gyvena tik apie 1 mln.“, – piktinosi aplinkosaugos aktyvistas Ivan Cerdena.

Net iš turizmo uždirbantys žmonės nusiteikę prieš tokius projektus.

„Gamtos lieka vis mažiau. Vis daugiau cemento“, – pastebėjo žuvies pardavėja Conchi, kuri su vyru verčiasi žvejyba jau 21 metus.

Komplekso statytojai gyventojų priekaištų nesupranta.

„Mes esame susiklosčiusios situacijos aukos. Nesiekiame būti masinio turizmo vieta. Norime susilieti su aplinka“, – projektą vykdančios bendrovės generalinis direktorius Andres Munoz De Dios Rodriguez.

420 naujų namelių nematoma kaip masinis turizmas.

„Mes neužpildysime nė 50 proc. leistino ploto. Pasakykite man, kas taip daro?“, – retoriškai klausė A. M. D. D. Rodriguez.

Regiono meras bendrauti su žiniasklaida nepanoro ir situacijos nekomentavo. Protestuotojai teigė, kad liks tiek, kiek reikės, nebent juos jėga išvaikys policininkai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių