„TikTok“ stabdo programėlės veikimą Honkonge

Mobiliųjų vaizdo įrašų platforma „TikTok“ vėlai pirmadienį paskelbė, kad dėl „pastarojo meto įvykių“ stabdo savo populiarios dalijimosi vaizdo įrašais programėlės darbą Honkonge.

Tokį žingsnį „TikTok“, priklausanti Kinijos bendrovei „ByteDance“, žengė interneto milžinėmis „Facebook“, „Google“ ir „Twitter“ įšaldžius Honkongo vyriausybės ir policijos prašymus pateikti informaciją apie vartotojus dėl Kinijos priimto naujo griežto saugumo įstatymo Honkongui.

„Atsižvelgdami į pastarojo meto įvykius, nusprendėme sustabdyti programėlės „TikTok“ darbą Honkonge“, – naujienų agentūrai AFP nurodė „TikTok“.

„TikTok“ nuolat neigia teikianti kokius nors vartotojų duomenis Kinijos valdžiai ir kategoriškai tvirtino, kad neketina pradėti tenkinti tokių prašymų.

Kompanija tikisi per kelias dienas nutraukti programėlės veikimą Honkonge.

„TikTok“, kurios vartotojai dalijasi 15–60 sekundžių trukmės klipais, vaizduojančiais praktiškai viską nuo plaukų dažymo pamokymų iki šokių numerių ir pasakojimų apie kasdienį gyvenimą, tapo pasauline sensacija.

Ji praėjusią savaitę prisijungė prie Europos Sąjungos kovos su dezinformacija praktikos kodekso, technologijų milžinėms siekiant įtikinti Europą nepriimti griežtų kovos su žalingu turiniu internete įstatymų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių