Tokijuje įsigaliojo nepaprastoji padėtis

Japonijos premjeras Yoshihide Suga penktadienį paprašė visuomenės bendradarbiavimo Tokijuje ir jo priemiesčiuose dėl koronaviruso pandemijos įsigaliojus nepaprastajai padėčiai.

Y. Suga ketvirtadienį Tokijuje ir kaimyninėse Čibos, Kanagavos ir Saitamos prefektūrose paskelbė mėnesio trukmės nepaprastąją padėtį, galiosiančią iki vasario 7 dienos.

Priemonė įvesta Tokijuje ketvirtadienį nustačius rekordinius 2 447 naujus koronaviruso atvejus – tai buvo antra diena iš eilės, kai mieste buvo užfiksuotas atvejų paros prieaugio antirekordas.

Nors Tokijuje beveik visi žmonės dėvi veido kaukes, penktadienį keleivių traukiniai vis dar buvo sausakimši, nepaisant vyriausybės raginimų gyventojams kuo daugiau dirbti iš namų.

Kalbėdama su reporteriais, Tokijo gubernatorė Yuriko Koike išreiškė susirūpinimą dėl padėties traukiniuose ir paragino bendroves 70 proc. sumažinti biuruose galinčių dirbti žmonių skaičių.

Y. Suga taip pat atkreipė dėmesį į didėjančius atvejų skaičius ir kitose šalies dalyse, ketvirtadienį visoje Japonijoje patvirtinus rekordinius 7 570 naujų infekcijų.

„Labai rimtai vertiname dabartinę situaciją, – reporteriams sakė Y. Suga. – Mes tikrai norime įveikti šią sunkią situaciją, tačiau bendradarbiaudami su visuomene.“

Japonijoje nepaprastoji padėtis galiojo ir pernai, tačiau beveik visose 47 prefektūrose jos galiojimas pasibaigė gegužės viduryje. Kai kuriose prefektūrose, kaip Tokijuje ir Osakoje, ši priemonė galiojo maždaug šešias savaites.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių