Tūkstančiai žmonių Austrijoje mitingavo prieš kraštutinius dešiniuosius

  • Teksto dydis:

Austrijos sostinėje tūkstančiai žmonių ketvirtadienį protestavo prieš galimą kraštutinių dešiniųjų Laisvės partijos (FPOe), kuri sekmadienį laimėjo nacionalinius rinkimus, atėjimą į valdžią.

Sekmadienį vykusiuose visuotiniuose rinkimuose FPOe surinko beveik 29 proc. balsų ir aplenkė konservatyviąją Liaudies partiją (OeVP), surinkusią kiek daugiau nei 26 proc. balsų.

„Austrijos Laisvės partija kelia pavojų, nes ji jau yra pareiškusi, kad nori valdyti pagal Vengrijos (premjero) Viktoro Orbano pavyzdį“, – sakė 26 metų studentė Rihab Toumi (Rihab Tumi).

Nors FPOe laimėjo balsavimą, nėra jokių garantijų, kad jos radikaliam lyderiui Herbertui Kickliui (Herbertui Kikliui) bus suteikta galimybė formuoti vyriausybę, nes jokia kita partija kol kas neišreiškė noro su juo bendradarbiauti.

„Šis rezultatas sukrėtė, ir mes negalime leisti, kad partija, kuri taip smarkiai nukrypsta į dešinę, gautų tokią didelę paramą, lyg niekur nieko“, – sakė 53-ejų socialinė darbuotoja Marianne (Marianė).

Organizatoriai teigė, kad Vienos centre buvo nuo 15 iki 17 tūkst. protestuotojų, žygiavusių parlamento link.

Demonstrantai laikė plakatus su užrašais „Ginkime demokratiją“, „Jokių aljansų su Putino draugais“ ir kitais prieš FPOe nukreiptais šūkiais.

H. Kicklis kritikavo Europos Sąjungos sankcijas Rusijos Prezidentui Vladimirui Putinui ir jo aplinkai, įvestas dėl Maskvos invazijos į Ukrainą.

Demonstrantai ketina žygiuoti kiekvieną ketvirtadienį – panašiai jie darė ir tada, kai kraštutiniai dešinieji priklausė trumpalaikėms 2000 ir 2017 metų koalicinėms vyriausybėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Ojojojoi keli tukstanteliai apsimyzusiu zydeliu pypauja issigande...reikejo pries tai galvoti...pasaulis bunda pries sionistu klana.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių