Ukraina: D. Trumpo apkalta – JAV vidaus reikalas

Ukraina ketvirtadienį apkaltą JAV prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pavadino JAV „vidaus reikalu“, nors ji prasidėjo nuo Amerikos lyderio pokalbio telefonu su Ukrainos vadovu.

Atstovų Rūmai trečiadienį pareiškė apkaltą D. Trumpui dėl jo piktnaudžiavimo įgaliojimais liepos mėnesį vykusiame pokalbyje su prezidentu Volodymyru Zelenskiu.

„Ukraina nesikiša į jokios šalies vidaus reikalus“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė V. Zelenskio atstovė spaudai Julija Mendel.

„Jungtinės Valstijos išlieka mūsų strategine partnere, ir mes džiaugiamės galėdami stiprinti mūsų ryšius didindami bendradarbiavimą įvairiose srityse“, – nurodė ji.

Kalbėdamas su V. Zelenskiu JAV prezidentas jį spaudė atlikti tyrimą dėl jo galimo varžovo 2020 metų prezidento rinkimuose Joe Bideno (Džo Baideno).

Ukraina siekia išsaugoti paramą Jungtinėms Valstijoms, kurios atlieka svarbų vaidmenį jos užsitęsusiame konflikte su Rusijos palaikomais separatistais šalies rytuose.

Anksčiau šį mėnesį V. Zelenskis paneigė, kad JAV prezidentas spaudė jį suteikti su Vašingtono karine parama susijusią paslaugą už paslaugą – pradėti tyrimą dėl J. Bideno ir jo sūnaus.

Dabar D. Trumpo laukia teismas Senate, kur užtikrintą balsų persvarą turintys Respublikonų partijos atstovai turėtų prezidentą reabilituoti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių