Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos premjeras: iš ES norime 20 mlrd. eurų

2013-12-11 09:00
M. Azarovas
M. Azarovas / Scanpix nuotr.

Ukrainos premjeras Mykola Azarovas per vyriausybės posėdyje trečiadienį pareiškė, jog Ukraina, pasirašydama asociacijos su Europos Sąjungos (ES) sutartį, norėtų iš ES gauti 20 mlrd. eurų finansinę paramą.

"Tie, kurie atėjo į Maidaną, reikalauja nedelsiant pasirašyti ES asociacijos sutartį. Vyriausybė taip pat pasisako už kuo greitesnį susitarimo pasirašymą. Tačiau mes norime sukurti sąlygas, kurios leistų minimizuoti neigiamus padarinius ekonomikai", - kalbėjo Ukrainos vyriausybės vadovas.

"Mes pasiūlėme Europos Komisijai paanalizuoti, kokiomis sąlygomis veiktų mūsų pramonė ir visa ekonomika. Mes siūlome šį klausimą spręsti suteikiant Ukrainai finansinę paramą. Mes nustatėme apytiksles apimtis - 20 mlrd. eurų", - sakė M.Azarovas.

Jis pabrėžė, jog Ukraina nesiekia negrąžintinos paramos iš ES biudžeto, o siekia ES dalyvavimo abipusiai naudinguose investicijų projektuose, įskaitant Europos transporto koridorių modernizavimo ir plėtros, naujo transporto koridoriaus Kaukazo kryptimi sukūrimo.

"Jei turime bendrą tikslą - sėkmingą eurointregraciją, sėskime prie derybų stalo ir drauge spręskime Ukrainos interesų apsaugą", - pridūrė M.Azarovas.

Ukrainos pirmasis vicepremjeras Sergejus Arbuzovas yra sakęs, jog Ukraina derasi su ES dėl 10 mlrd. eurų finansinės paramos.

Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus sprendimas per lapkričio pabaigoje Vilniuje vykusį ES viršūnių susitikimą nepasirašyti sutarčių dėl politinės asociacijos ir laisvosios prekybos su ES, sukėlė protestų bangą ir giliausią politinę krizę Ukrainoje nuo Oranžinės revoliucijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų