Ukrainos kariuomenė atvyko į JK treniruotis su savaeigiais ginklais AS-90

  • Teksto dydis:

Ukrainos kariuomenė atvyko į Jungtinę Karalystę (JK) apsimokyti kovoti su šarvuotu savaeigės artilerijos laikikliu AS-90, naudojamu Didžiosios Britanijos armijos, rašo UNIAN.

„Nuoširdžiai sveikiname Ukrainos personalą, atvykusį į Jungtinę Karalystę įsisavinti, kaip naudotis AS-90“, – sakoma JK Gynybos departamento įraše.

Teigiama, kad Didžioji Britanija teikia Ukrainai AS-90, kad padėtų apginti tėvynę ir teritorijas.

Sausio 16 dieną Didžioji Britanija paskelbė, kad Ukrainai perduoda didžiausią ginklų paketą, kuriame bus kovos tankai „Challenger 2“, savaeigės artilerijos laikikliai AS-90 ir šarvuočiai „Bulldog“.

AS-90 yra savaeigės artilerijos laikiklis su sustiprintais šarvais ir pabūklu, galinčiu iššauti tris šūvius per mažiau nei 10 sekundžių iki 30 km. atstumu.

Sausio 29 d. Ukrainos kariškiai atvyko į JK, kad galėtų apsimokyti kovoti su tankais „Challenger 2“. „Challenger 2“ yra trečiosios kartos pagrindinis tankas su patobulintais šarvais ir dideliu mobilumu.

Vasario 4 d. JK ir Šiaurės Airijos Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas, kalbėdamas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, pareiškė esąs pasiryžęs užtikrinti, kad naujieji britų ginklai būtų pristatyti Ukrainos kariuomenei kuo greičiau.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeJungtinė KaralystėapmokymaiUkrainos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių