Pereiti į pagrindinį turinį

Ukrainos prezidentui - kaltinimai išdavyste

2010-04-26 18:13
Ukrainos prezidentui - kaltinimai išdavyste
Ukrainos prezidentui - kaltinimai išdavyste / RIA-Novosti nuotr.

Ukrainos opozicinio Julijos Tymošenko bloko (JTB) vadovė mano, kad naujoji šalies valdžia, sudariusi susitarimą su Rusija dėl Juodosios jūros laivyno, sukėlė grėsmę šalies demokratijai ir nepriklausomybei.

Kaip pirmadienį pranešė JTB spaudos tarnyba, tai buvusi šalies premjerė J.Tymošenko (nuotr,) pareiškė interviu laikraščiui "Financial Times".

"Tai nubloškia Ukrainą 20 metų atgal - į Sovietų Sąjungą. Nepriklausomybei iškilo pavojus. Aš nenoriu, kad mūsų šalis patektų į autoritarizmą ir kontroliuojamą demokratiją. Pastatytas ant kortos Europos ir viso regiono saugumas", - cituoja Julijos Tymošenko žodžius straipsnio laikraštyje "Financial Times" autorius Romanas Olearčykas.

JTB lyderė pabrėžė, kad šio susitarimo su Rusija pasirašymas yra "siaubinga nuolaida" ir dar vienas "nekonstruktyvus" Ukrainos prezidento Viktoro Janukovyčiaus žingsnis, bei apkaltino valstybės vadovą šalies suvereniteto išdavyste.

Buvusi premjerė priminė, kad Rusija naudojo Juodosios jūros laivyną per karą su Gruzija 2008 metų rugpjūtį.

"Mes galime būti automatiškai įtraukti į konfliktą. Blogiausiu atveju, mes galime prarasti Krymą", - pažymėjo ji.

Drauge J.Tymošenko patvirtino savo norą "palaikyti darnius santykius su Rusija, saugant Ukrainą kelyje į narystę Europos Sąjungoje."

Rusijos ir Ukrainos susitarime numatyta 30 proc. kainos nuolaida Ukrainai už importuojamas dujas, kuri, pasak Ukrainos ekonomistų, padės šaliai įveikti ekonomikos krizę. Savo ruožtu Rusijos Juodosios jūros laivynas liks Sevastopolyje dar 25-erius metus po 2017-ųjų, kai baigsis dabar galiojančio susitarimo dėl Ukrainos karinės bazės nuomos terminas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų