Pereiti į pagrindinį turinį

Už mokėtojų pinigus

2009-06-18 23:59

Ispanijos visuomenė pasipiktinusi. Vietoj savo tiesioginės pareigos – gaudyti šnipus, ispanų žvalgybos vadovas leidžia laiką gaudydamas žuvis. Už šį jo pomėgį, anot žiniasklaidos, moka mokesčių mokėtojai.

Alfredo Saizo vardas nedažnai šmėžuoja spaudoje. Nedera žvalgybos vadovui būti labai viešu asmeniu. Tačiau prieš porą dienų, jo nuotraukos puikavosi didžiųjų Ispanijos dienraščių pirmuosiuose puslapiuose. Ne todėl, kad jis atskleidė užsienio šnipų sąmokslą, bet dėl to, kad jis įtariamas savo malonumams švaistęs mokesčių mokėtojų pinigus. Dienraštis išspausdino nuotraukas, kuriose matyti A.Saizas, leidžiantis laiką šiltuosiuose kraštuose, gaudydamas kardžuves.

Nuotraukose Nacionalinės žvalgybos centro (NŽC) vadovas, anot dienraščio "El Mundo", žvejoja netoli Senegalo krantų. Su juo – keturi bendradarbiai.

Neįvardijamas dienraščio šaltinis patvirtino, kad nuo 2004 iki 2008 m. A.Saizas šešis kartus buvo išvykęs į tokius pobūvis. Kas kartą, kaip įtariama, jis tai formindavo kaip komandiruotę. Dienraščio teigimu, viena tokia kelionė pažvejoti kainuoja nuo 2 tūkst. eurų (6890 litų).

A.Saizas kaltinimus neigia. "Aš niekada nenaudojau mokesčių mokėtojų pinigų savo pomėgiams apmokėti. Visi šie kaltinimai sufalsifikuoti", – tikino jis. NŽC direktoriaus pareigas A.Saizas eina nuo 2004 m., kai jį į savo komandą pakvietė rinkimus laimėjęs kairiųjų premjeras José Luisas Rodríguezas Zapatero.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų