Pereiti į pagrindinį turinį

Už vairuojančių moterų įžeidinėjimą – 100 eurų bauda

2022-10-13 09:11
DMN inf.

Turbūt ne vieną vairuotoją kartais užvaldo emocijų banga, o tada jau žodžiai liejasi laisvai. Laimė, jei piktų žodžių niekas negirdi. Tačiau kartais garsius prakeiksmus išgirsta kiti eismo dalyviai, praneša LNK.

freepik.com nuotr.

Vieno Ispanijos mieto valdžia atliko tyrimą ir nustatė, kad pusė apklaustų vairuotojų moterų sulaukė seksistinių komentarų. Tuo tarpu vyrai vairuotojai įžeidimų dėl lyties sulaukė keliskart mažiau – tik 15 proc. apklaustųjų.

„Ne kartą prie vairo jaučiausi įžeista. Dažnai girdžiu frazę: „Žinote, ji gi vairuotoja moteris!“. Nemanau, kad mes vairuojame prasčiau“, – kalbėjo viena ispanė.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Gaila, bet vyrai iš tiesų dažnai įžeidinėja. Tai skaudina“, – antrino kita.

„Nesvarbu, ar vyras, ar moteris – kartais žmonės tiesiog labai agresyvūs prie vairo. Manau, pirmiausia reikia jausti vienas kitam pagarbą“, – pabrėžė dar viena vietinė.

Tad vienas iš sostinės regionui priklausančių miestelių sumanė kovoti su moterų vairuotojų niekintojais. Nuo šiol už užgaulias seksistines replikas eismo dalyviui gali būti skiriama iki 100 eurų bauda.

Pykčio akimirka yra pykčio akimirka. Tu kartais neprisimeni, ką pasakei būdamas įniršęs.

„Toks elgesys buvo pastebėtas keliose srityse, kuriose nebuvome įpratę to matyti, pavyzdžiui, sporte. Laimei, valdžios institucijos stebi, pastebi, smerkia ir kovoja su tokiu elgesiu, nes nenormalu tikėtis, kad kas sugebės tiesiog atlaikyti nuolatinius tokio elgesio prieš juos atvejus“, – komentavo vietos valdžios atstovas Conrado Rodriguez.

Miesto valdžios sugalvota tvarka vairuotojai vyrai nelabai patenkinti.

„Pykčio akimirka yra pykčio akimirka. Tu kartais neprisimeni, ką pasakei būdamas įniršęs. Nemanau, kad dėl to reikėtų skirti baudas“, – svarstė vienas ispanas.

„Žinoma, kartais supykstu ir pasakau netinkamų komentarų, tačiau manau, kad tai gali būti išspręsta švietimu ir pagalba vienas kitam“, – antrino kitas.

Nors dėl baudos jau nuspręsta, kol ji bus pradėta taikyti, praeis keli mėnesiai. Tiesa, kaip praktiškai atrodys tokių baudų taikymas, neužsimenama. Tačiau gal vien bausmė gauti baudą už replikas vairuotojus privers būti vieni kitiems malonesnius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų