V. Putinas išbandė eksperimentinę vakciną nuo COVID-19

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas trečiadienį pranešė, kad išbandė eksperimentinę per nosį vartojamą vakciną nuo koronavirusinės infekcijos, praėjus trims dienoms po to, kai buvo paskiepytas stiprinančiąja vakcinos doze.

V. Putinas pasiskiepijo pavasarį Rusijoje sukurta vakcina nuo COVID-19 „Sputnik V“. Sekmadienį jis pranešė gavęs stiprinančiąją vienadozės vakcinos „Sputnik Light“ dozę ir sakė, kad norėtų išbandyti „Sputnik V“ skiepą, vartojamą per nosį.

Tuo metu vakciną „Sputnik V“ sukūrusio Gamalėjos instituto direktoriaus pavaduotojas Denisas Logunovas sekmadienį V. Putinui sakė, kad šios vakcinos bandymai su visuomenės nariais dar neprasidėjo – kol kas ji išbandoma ne pagal instrukcijas, „kaip paprastai, mes ją išbandome su darbuotojais, stebime“.

Pagal nustatytus mokslinius protokolus, siekiant patvirtinti, kad vakcina yra saugi ir veiksminga, ji turės įveikti keletą bandymų etapų, įskaitant tuos, kuriuose dalyvauja tūkstančiai žmonių.

V. Putinas trečiadienį vyriausybės susitikime sakė, kad praėjus „lygiai šešiems mėnesiams po pasiskiepijimo  mano apsauginiai (antikūnų) titrai sumažėjo, todėl specialistai rekomendavo atlikti revakcinaciją, ir aš tai padariau“.

Prezidentas sakė nepatyręs jokio nepageidaujamo per nosį vartojamos eksperimentinės vakcinos poveikio.

Pastarosiomis savaitėmis Rusijos pareigūnai registruoja rekordinius užsikrėtimo koronavirusine infekcija ir mirties atvejų skaičius šalyje.

Šie skaičiai auga dėl prastų gyventojų skiepijimosi rodiklių ir atsainaus visuomenės požiūrio į apsaugos priemones.

Iš beveik 146 mln. Rusijos gyventojų visiškai pasiskiepiję yra mažiau nei 40 procentų, nors vietoje sukurta vakcina nuo COVID-19 buvo šalyje patvirtinta keliais mėnesiais anksčiau nei vakcinų sulaukė daugelis kitų pasaulio šalių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

newmore

newmore portretas
Kad jis kur padvėstų!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių