V. Putinas pelnė „metų nevykėlio“ titulą

  • Teksto dydis:

„Politico“ paskelbė 28 įtakingiausių Europos žmonių reitingus. Pirmąją vietą juose užėmė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis , o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pelnė „metų nevykėlio“ titulą, rašo UNIAN.

Minėto portalo naujausioje informacijoje rašoma: „Tik pažiūrėkite, kaip Europos lyderiai bėga į Kyjivą nusifotografuoti su triumfuojančiu 44 metų vyru, vilkinčiu dabar jau ikoniškais žalios lyg alyvuogių spalvos marškinėlius. Stovėdami šalia jo politikai nori būti pastebėti. V. Zelenskis įtikino Europą, kad jos ateitis yra susijusi su Ukraina. Mažai kas tuo tikėjo iki Rusijos invazijos vasarį“.

Iš viso į reitingus pateko 28 politikai. Tarp jų – Italijos ministras pirmininkas Giorgia Maloni, Vokietijos ekonomikos ministras Robertas Habeckas, Suomijos premjerė Sanna Marin ir kiti. Čia vieta buvo ir V. Putinui, bet tik „metų nevykėlio“ skiltyje. Kaip pažymėjo „Politico“, jo svajonė apie „didžiąją Rusiją“, vargu, ar išsipildys.

Savo kreipimesi V. Zelenskis padėkojo už savo šalies laisvę kovojantiems Ukrainos piliečiams, taip pat „visiems draugams Europoje, kurie padeda išlaikyti stabilumą“.

„Tikiu, kad ukrainiečiai ir kitais metais bus įtakingiausi, bet jau nusistovėjus taikai“, – sakė Ukrainos prezidentas.

UNIAN primena, kad garsusis britų žurnalas „Time“ Ukrainos prezidentui ir „Ukrainos dvasiai“  suteikė „Metų žmogaus“ titulą . Žurnalistai pažymėjo, kad V. Zelenskis liko su savo žmonėmis per visą invaziją. O okupantai niekada nepasiekė savo tikslų.

V. Zelenskis pelnė titulą iš „Financial Times“. Portalas Ukrainos prezidentą apibūdino kaip „Ukrainos žmonių drąsos ir atsparumo kovojant su Rusijos agresija įkūnijimą“.

Holivudo aktorius, kino režisierius, scenaristas ir prodiuseris Seanas Pennas įteikė V. Zelenskiui savo „Oskaro“ statulėlę kaip tikėjimo Ukrainos pergale simbolį.


Šiame straipsnyje: Vladimiras PutinasVolodymyras ZelenskisreitingaiPoliticokaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių