V. Zelenskis ragina ES greitai paskelbti naujų sankcijų Maskvai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį paragino Europos Sąjungą skubiai įvesti daugiau sankcijų Rusijai, jo karo draskomai šaliai stengiantis atremti Maskvos invaziją.

„Šiandien matome, kad sankcijų tempas Europoje šiek tiek sulėtėjo“, – sakė V. Zelenskis bendroje spaudos konferencijoje kartu su Europos Komisijos pirmininke Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen).

„Vietoj to teroristinė valstybė didina prisitaikymo prie sankcijų tempą. Tai turėtų būti išspręsta. Tikime, kad galime tai padaryti kartu“, – kalbėjo V. Zelenskis.

Kyjive viešinti U. von der Leyen kiek anksčiau sakė, kad Europos Sąjunga planuoja iki Maskvos invazijos į Ukrainą metinių paskelbti Rusijai naujų sankcijų.

„Drauge su Didžiojo septyneto (G-7) partneriais įvesime papildomas kainų lubas Rusijos naftos produktams, o iki vasario 24-osios, kai bus praėję lygiai metai nuo invazijos pradžios, siekiame priimti 10-ą sankcijų paketą“, – sakė U. von der Leyen bendroje spaudos konferencijoje su Ukrainos prezidentu.

Pasak EK pirmininkės, jau įvestos sankcijos ardo Rusijos ekonomiką ir „bloškia ją atgal per kartos gyvenimo laiką“. Apskaičiuota, kad vien esamos naftos kainų lubos Maskvai atsieina po maždaug 160 mln. eurų per dieną.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyraas Zelenskissankcijos RusijaiES sankcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių