Pereiti į pagrindinį turinį

Valdžia ir žmonės

2009-03-02 09:00

Vienintelė iš Baltijos valstybių riaušių išvengusi Estija dar labiau stiprina valdžios pozicijas. Kuriamas virtualusis "laimės bankas", tikimasi, ne tik padės kovoti su recesija, bet ir suartins valdžią su piliečiais.

"Pagrindinis šio projekto tikslas – pasinaudojant moderniomis technologijomis sukurti "demokratijos mašiną", kuri padės didinti žmonių tarpusavio supratimą, – sakė interneto verslu užsiimantis Raineris Nolvakas. – Tai padės priartinti valstybę prie piliečių ir priversti žmones aktyviai įsitraukti gerinant savo gyvenimą, o ne pasyviai tikėtis, kad kas nors kitas tai padarys." Verslininkas, kuris yra vienas pagrindinių šio projekto organizatorių, teigia, kad virtualiame "laimės banke" žmonės galės užsidirbti virtualių pinigų. Tam reikia tik padėti tiems, kam reikia pagalbos.

Pasak organizatorių, projektas padės žmonėms suvokti, kad geri darbai yra tokie pat vertingi, kaip ir pinigų uždirbinėjimas. "Manome, kad ypač tokiu metu, kai visas pasaulis susiduria su ekonominėmis problemomis, žmonėms reikia gerai pagalvoti, ką galime padaryti kovodami su recesija ir gerindami gyvenimą", – sakė R.Nolvakas. Kaip ir ką galima padaryti bendram labui, bus aptarinėjama viešuose forumuose, kurie visoje Estijoje bus pradėti gegužės 1 d. Forumo dalyviai turės išrinkti geriausias praktines idėjas, kurias paskui imsis įgyvendinti. Organizatoriai tikisi sulaukti mažiausiai tūkstančio idėjų, kurias bus galima pritaikyti kasdieniame gyvenime.

Mintis kurti "laimės banką" gimė po pernai įvykusios nacionalinės šiukšlių rinkimo kampanijos, kuri buvo koordinuojama per internetą. "Tos kampanijos sėkmė įrodė mums, kad žmonės yra pasirengę įsipareigoti dėl savo šalies", – sakė R.Nolvakas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų