Varžovai dirbs kartu

Naujai išrinktas JAV prezidentas Barackas Obama vakar turėjo paskelbti, kas artimaisiais metais rūpinsis šalies nacionaliniu saugumu. Šaltiniai naujojo šalies vadovo komandoje prasitarė, kad valstybės sekretoriaus postas atiteks jo rinkimų varžovei Hillary Clinton.

Buvęs prezidentas Billas Clintonas pašalino kliūtis žmonai tapti JAV diplomatijos vadove. Buvo nuogąstaujama, kad jo labdaringa veikla ir ryšiai su įtakingais pasaulio žmonėmis sukels interesų konfliktą. Tačiau B.Clintonas sutiko iki metų pabaigos paskelbti savo labdaros fondo aukotojų sąrašą.

Pasak JAV žiniasklaidos, prezidento George'o W.Busho gynybos sekretorius Robertas Gatesas turėtų likti vadovauti Pentagonui. O B.Obamos patarėju nacionalinio saugumo klausimais taps buvęs jūrų pėstininkų generolas Jamesas Jonesas.

B.Obama ir jo išrinktasis viceprezidentas Josephas Bidenas savo komandą pristato netrukus po teroristų atakų Mumbajuje. Dar viena krizė Pietų Azijoje papildė ilgą iššūkių JAV nacionaliniam saugumui sąrašą.

Po prisaikdinimo ceremonijos sausį, B.Obamos komanda turės sugalvoti, kaip išvesti JAV karius iš Irako, kaip spręsti Irano branduolinių ambicijų problemą ir kaip pagerinti blogėjančias karo sąlygas Afganistane.


Šiame straipsnyje: barakObamaClintonklinton

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių