Vokietijos evakuacijos iš Afganistano operacija baigta

Vokietija paskutiniuoju savo evakuacijos reisu išgabeno iš Kabulo visus savo Afganistane buvusius karius, ketvirtadienį pranešė vokiečių gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer (Anegret Kramp-Karenbauer).

„Visi kariai, Užsienio reikalų ministerijos nariai ir federalinė policija, vietoje vedę šią misiją saugios pabaigos link, buvo išskraidinti iš Kabulo“, – sakė ministrė ir pridūrė, kad karinė evakuacijos misija dabar yra baigta.

A. Merkel dėl padėties Afganistane atšaukė vizitą į Izraelį

Vokietijos kanclerė Angela Merkel atšaukė vizitą į Izraelį dėl padėties Afganistane, ketvirtadienį pranešė jos atstovas Steffenas Seibertas (Štefenas Zeibertas).

„Rugpjūčio 28–30 dienomis planuota federalinės kanclerės kelionė į Izraelį sutarus su izraeliečių ministru pirmininku atšaukiama dėl padėties Afganistane“, – nurodė A. Merkel atstovas.

Jo teigimu, vizitas įvyks vėliau, tačiau jo data kol kas neskelbiama.

A. Merkel, kuri po kitą mėnesį vyksiančių visuotinių rinkimų ketina pasitraukti iš politikos, turėjo susėsti derybų su naujuoju Izraelio ministru pirmininku Naftali Bennettu (Naftaliu Benetu) ir prezidentu Isaacu Herzogu (Isaku Hercogu), taip pat gauti Izraelio technologijų instituto „Technion“ garbės daktarės vardą.

Per savo 16 metų trukmės valdymo laikotarpį A. Merkel žydų valstybės nacionalinį saugumą laikė vienu svarbiausių Vokietijos užsienio politikos prioritetų dėl jos šalies istorinės atsakomybės už Holokaustą.

Vokietija dalyvauja besitęsiančioje NATO sąjungininkų karinėje operacijoje, per kurią evakuojami pavojuje atsidūrę afganistaniečiai ir užbaigiamas Aljanso karių bei personalo išvedimas.

Berlynas perspėjo, kad amerikiečiams pasitraukus iki rugpjūčio 31 dieną nustatyto galutinio termino, tęsti evakuacijos bus neįmanoma – taigi, desperatiškai skubama išskraidinti kuo daugiau žmonių, kol dar yra laiko.


Šiame straipsnyje: Afganistanasvokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių