Pereiti į pagrindinį turinį

Žiaurus pasieniečių susidorojimas

2009-02-19 09:00

Rusijos pasieniečiai pademonstravo savo karybos įgūdžius. Jie apšaudė ir paskandino Sieros Leonės sausakrūvį laivą "New Star". Vėliau pareigūnai paskelbė, kad juo buvo gabenami narkotikai.

Incidentas įvyko Japonijos jūroje. Iš pradžių pasieniečiai laivą buvo sulaikę dėl vienos Siera Leonėje esančios bendrovės skolų. Tačiau "New Star" įgula nutarė nelaukti savo likimo Nachodkos uoste. Kai ryžius gabenęs laivas pabandė išplaukti neturėdamas leidimo, pasieniečiai pradėjo jį persekioti.

Sausakrūvį persekioję laivai "Mančžūr" ir "Primorje" atidengė ugnį. Iš viso pasieniečiai iššovė 515 šūvių. Siera Leonės laivas pranešė, kad vykdys įsakymus ir pradėjo kelią atgal į Nachodkos uostą, tačiau kulkomis suvarpytas laivas neatlaikė šešių balų štormo ir nuskendo. Išgelbėti dalį įgulos padėjo tie patys pasieniečiai, tačiau, manoma, kad aštuoni žmonės nuskendo. Iš viso laivu plaukė 16 žmonių ir kapitonas.

Rusijos Federalinė saugumo tarnyba patvirtino, kad pasieniečiai nuskandino laivą tik po to, kai buvo paviešinti kažkieno mobiliuoju telefonu nufilmuoti vaizdai. Pirminė Rusijos pareigūnų versija skelbė, kad pareigūnai išgelbėjo skęstančio laivo įgulą. Pasieniečių laivai įvykio vietoje esą pasirodė gavę pagalbos prašymo signalą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų