Žiniasklaida: D. Trumpas apsisprendė dėl mirusios teisėjos R. B. Ginsburg įpėdinės

JAV prezidentas Donaldas Trumpas, anot žiniasklaidos, nusprendė mirusios Aukščiausiojo teismo teisėjos Ruth Bander Ginsburg įpėdine paskirti konservatyvių pažiūrų Amy Coney Barrett.

Stotys CNN it CBS, remdamosi respublikonų šaltiniais, penktadienį pranešė, kad D. Trumpas kandidate šeštadienį nominuos 48 metų septynių vaikų motiną. Vis dėl to šaltiniai neatmetė, kad prezidentas paskutinę minutę dar gali persigalvoti.

D. Trumpas savo sprendimą paskelbs šeštadienį 17.00 vietos laiku (23.00 Vidurio Europos vasaros laiku). Be A. C. Barrett kaip kandidatė dar minima taip pat konservatyvi teisėja Barbara Lagoa. Ši 52 metų teisininkė iš Floridos turi kubietiškų šaknų. Teisėja A. C. Barrett yra labai religinga ir labai konservatyvi. Ji, be kita ko, griežtai pasisako prieš abortus.

87 metų liberali Aukščiausiojo tesimo teisėja R. B. Ginsburg nuo vėžio mirė praėjusią savaitę. Paskyręs kandidatę į laisvą teisėjo postą, D. Trumpas išplės konservatyvią daugumą devynių narių institucijoje.

Opozicijoje esantys demokratai nesėkmingai ragino palaukti prezidento rinkimų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
Trumpas tvarkosi ir jo penrrinkimas priklauso nuo protingu saziningu pilieciu kad ir negru kurie pamate prie ko privede busklinton ir obamos demonkratai su satansionistyniais teiginiais ir cinisku genocidu kuri propoguoja sorosas ir czv uzvaldziusi mosad kaip ir kongresa tai prielaida ir logiska nes matome kas vyksta ir kas prie ko stovi ir ka daro?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių