Žiniasklaida: V. Zelenskis kitą savaitę lankysis su vizitu Vokietijoje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis gegužės 13 dieną atvyks su vizitu į Vokietiją, trečiadienį pranešė vokiečių leidinys „Bild“.

Kitą dieną, gegužės 14-ąją, jį priims Vokietijos kancleris Olafas Scholzas (Olafas Šolcas), o po to Ukrainos lyderis susitiks su Vokietijos prezidentu Franku-Walteriu Steinmeieriu (Franku Valteriu Šteinmejeriu), rašo leidinys.

Tai bus pirmasis V. Zelenskio vizitas į Vokietiją nuo praėjusių metų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto invaziją į Ukrainą.

O. Scholzas pakvietė V. Zelenskį atvykti, o Berlyno policijos departamentas ruošiasi vizitui, kuris įvyks gegužės 13–14 dienomis, trečiadienį sakė policijos atstovė spaudai Anja Dierschke (Anja Dierškė).

Kanclerio biuras iš karto neatsakė į prašymus tai patvirtinti. O. Scholzo atstovas spaudai Steffenas Hebestreitas (Štefenas Hebeštreitas) Vokietijos naujienų agentūrai DPA teigė, kad kanclerio kitos savaitės susitikimų darbotvarkė bus paskelbta tik penktadienį.

A. Dierschke sakė, kad V. Zelenskis turėtų atvykti į Berlyną šeštadienį, gegužės 13 dieną, vakare.

„Bild“ teigimu, V. Zelenskis taip pat lankysis Achene, kur jam bus įteikta Karolio Didžiojo premija.

Karolio Didžiojo premija yra skiriama už indėlį į Europos integraciją ir vystymąsi. Praėjusių metų gruodį komitetas paskelbė V. Zelenskį ir visą ukrainiečių tautą 2023-iųjų laureatais.

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen (Urzula fon der Lajen) turėtų sakyti šioje ceremonijoje kalbą, pagerbdama V. Zelenskį.


Šiame straipsnyje: vokietijavizitasVolodymyras Zelenskiskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių