Žurnalisto pokalbis su Rusijos ambasadoriumi drebina internetą: elgiatės kaip skerdimo gynėjas

  • Teksto dydis:

„Six One News“ vedėjas Davidas McCullaghas kalbėjosi su Rusijos ambasadoriumi Airijoje Jurijumi Filatovu ir buvo giriamas už tai, kokius klausimus dėl besitęsiančio karinio konflikto su Ukraina jis uždavė, skelbia balls.ie.

D. McCullaghas nieko nelaukdamas įvardijo problemas, su kuriomis šiuo nelengvu metu susiduria ukrainiečiai. Atmosfera kaito jau nuo pat pirmų pokalbio minučių, nes Rusijos ambasadorius bandė išsisukti nuo klausimų.

Keitimasis žodžiais prasidėjo karšta nata, kai Rusijos ambasadorius ignoravo D. McCullagho teiginį, kad rusų karių taikinys buvo į civilinės teritorijos Ukrainoje. Pastaroji informacija buvo skelbiama „Amnesty International“.

„Ar leisite man paaiškinti keletą pagrindinių faktų?“ – klausė J. Filatovas. „Prašau, pasistenkite“, – rėžė žurnalistas.

Tačiau kalbėdamas J Filatovas ir toliau bandė pateisinti Rusijos „specialiąją operaciją“ kaip atsaką Ukrainai konflikte dėl Dombaso. Bet D. McCullaghas nesiklausė jo žodžių.

 

 

„Atsiprašau, ambasadoriau, bet karą pradėjo Rusija, jį brandino Rusija, jį tęsė Rusija. Rusija ginklavo separatistus tose srityse, kurias minite", – sakė vedėjas.

„Mes to nepadarėme. Tai pradėjo 2014 metų vasarį į valdžią atėjusi vyriausybė. Vienintelė priežastis buvo ta, kad tuometiniai regiono respublikų žmonės tiesiog nepriėmė naujojo režimo“, – aiškino Rusijos ambasadorius Airijoje.

„Ambasadoriau, jūs pateikiate mums rusišką įvykių versiją. Kodėl mūsų žiūrovai turėtų tikėti rusiška įvykių versija, kai pastarosiomis savaitėmis Rusija mus klaidina?“ – žodžių į vatą nevyniojo D. McCullaghas.

„Nemanau, kad mes ką nors suklaidinome“, – atsakė J. Filatovas.

Praėjusią savaitę J. Filatovas atmetė teiginius, kad Rusija ketina įsiveržti į Ukrainą, ir pavadino juos juokingais. Jis akcentavo, kad tai – Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) žingsnis siekiant „išpūsti įtampą“.

„Jūs arba nežinojote, kas vyksta, arba melavote, pone“ – teigė D. McCullaghas. „Ne, aš ne... Karas ar karinis pasirinkimas nėra mūsų pasirinkimas“, – sunkiai rinkdamas žodžius atsakė J. Filatovas. „Bet, pone, jūsų pajėgos įsiveržė į suverenią tautą. Tai buvo jūsų pasirinkimas", – atkirto žurnalistas.

Vedėjas kritikavo J. Filatovą, nes šis bandė pateisinti invaziją, prisidengdamas konfliktu Donbase. Tačiau J. Filatovas tik pakartojo Vladimiro Putino žodžius – karą vadindamas „specialia operacija“.

„Sakydamas speciali operacija, pone, jūs turite omenyje suverenios tautos invaziją?“ – klausė žurnalistas. „Vienintelis operacijos tikslas – neutralizuoti Ukrainos kariuomenės pajėgumus, kad jie nesukeltų dar daugiau kančių Donbasui. Ukrainiečiai neturėtų to bijoti“, – tikino Rusijos ambasadorius Airijoje.

D. McCullaghas nenutylėjo ir čia: „Pone ambasadoriau, ukrainiečius žudo jūsų pajėgos. Kaip jie gali nebijoti?“ – stebėjosi jis. Tačiau J. Filatovas tik tarstelėjo, kad ukrainiečiai nėra šios specialios operacijos taikinys.

„Yra žinių, kad Rusijos amunicija taikėsi į Ukrainos civilinius taikinius“, – sakė vedėjas. Bet Rusijos ambasadorius sakė neturintis tokių įrodymų ir dar kartą pakartojo, kad taikinys nėra civiliai Ukrainos gyventojai.

„Kodėl mūsų vyriausybė turėtų džiaugtis jūsų buvimu čia, kai elgiatės kaip skerdimo ideologijos gynėjas?“ – aštriai paklausė D. McCullaghas. „Tai geras klausimas. Galite paklausti savo vyriausybės. Tai priklauso nuo jų. Galiu išeiti bet kada“, – atsakė Rusijos ambasadorius.

Pokalbis baigėsi, kai žurnalistas nutraukė J. Filatovo kalbą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeRusijos ambasadoriuspokalbisAirijos žurnalistas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių