Žuvusios „al Jazeera“ žurnalistės artimieji kritikuoja JAV tyrimą dėl kulkos

Televizijos „al Jazeera“ žurnalistės Shireen Abu Akleh (Širin Abu Aklė) artimieji pirmadienį pareiškė „negalintys patikėti“ JAV pareiškimu, kad jos negali padaryti „galutinės išvados“, kieno kulka pražudė moterį.

„Šiandien, liepos 4 dieną, Valstybės departamentas paskelbė, kad JAV pilietę Shireen Abu Akleh nužudžiusios kulkos tyrimas nedavė galutinių rezultatų dėl ją iššovusio ginklo kilmės; negalime tuo patikėti“, – sakoma šeimos pareiškime.

Jis paskelbtas JAV pranešus, kad jų tyrimas atskleidė, jog ją „greičiausiai“ nušovė Izraelis, tačiau nėra pagrindo manyti, kad jos mirtis buvo tyčinė.

JAV valstybės departamentas anksčiau pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos negali padaryti „galutinės išvados“ dėl gegužės 11 dieną Sh. Abu Akleh nužudžiusios kulkos, kurią perdavė palestiniečių savivalda, kilmės.

„Balistikos ekspertai nustatė, kad kulka buvo smarkiai pažeista, o tai neleido padaryti vienareikšmiškos išvados“, – sakė Valstybės departamento atstovas spaudai Nedas Price'as (Nedas Praisas).

Jo teigimu, atlikta „itin išsami teismo ekspertizė“, kurioje dalyvavo išorės ekspertų.

Palestiniečių ir amerikiečių žurnalistė Sh. Abu Akleh, 25 metus dirbusi „al Jazeera“, žuvo gegužės 11 dieną, nušviesdama Izraelio karių reidą Dženino pabėgėlių stovykloje okupuotame Vakarų Krante. Ši reporterė buvo gerai žinoma arabų pasaulyje dėl reportažų apie palestiniečių gyvenimo sunkumus, dešimtmečius tęsiantis Izraelio kontrolei.

Palestiniečiai ir Sh. Abu Akleh kolegos, kurie tuo metu buvo kartu su ja, teigia, kad žurnalistė žuvo nuo Izraelio karių kulkų.

Izraelio kariuomenė iš pradžių sakė, kad reporterę galėjo nušauti palestiniečių kovotojai, bet vėliau nuo šios pozicijos atsitraukė ir dabar teigia, kad moteris galėjo žūti nuo atsitiktinės izraeliečių ugnies.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vatnykas

Vatnykas  portretas
Rado kvailiai kam atiduoti kulką tyrimui...Amerikos žydas Izraelio žydui akies tikrai nekirs...

O juk viską

O juk viską portretas
Pati ir nufilmavo. O kai ją laidojo, neleido izraelio policija eiti su karstu. Stumdė procesiją. Bet juk žuvo ne ukrainietė, nors jav pilietė....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių