Aktyvistai pateikė ieškinį D. Trumpui dėl policijos veiksmų šalia Baltųjų rūmų

JAV pilietinių teisių grupės ketvirtadienį iškėlė bylą prezidentui Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui), kai saugumo pajėgos panaudojo paprikinių dujų ir dūminius užtaisus, vaikydamos taikių demonstracijų šalia Baltųjų rūmų dalyvius.

Teisėsaugos pareigūnai pirmadienį nustūmė protestuotojus, o D. Trumpas tuomet nuėjo prie šalimais esančios bažnyčios, kad ten nusifotografuotų. Šis incidentas sulaukė itin prieštaringų vertinimų Jungtinėse Valstijose, apimtas didelių protestų dėl policijos šiurkščių veiksmų.

Amerikos pilietinių laisvių sąjunga (ACLU) ir kitos grupuotės apkaltino prezidentą ir aukšto rango pareigūnus pažeidus juodaodžių teisių judėjimo „Black Lives Matters“ („Juodųjų gyvybės svarbios“) dalyvių ir atskirų protestuotojų konstitucines teises.

„Policija surengė koordinuotą ir neišprovokuotą minios puolimą ir keliskart panaudojo chemines dirginamąsias medžiagas, gumines kulkas ir garsines patrankas“, – pabrėžė ACLU.

Šv. Jono episkopalinė bažnyčia yra kitapus Lafayette'o (Lafajeto) parko, esančio šalia Baltųjų rūmų ir tapusio protestų Vašingtone epicentru.

Per audringas demonstracijas, vykusias naktį iš sekmadienio į pirmadienį, bažnyčia buvo apipaišyta grafičiais ir apgadinta ugnies .

D. Trumpas, laikydamas Bibliją, vėliau pirmadienį pozavo nuotraukoms prie šio pastato, kiek anksčiau pažadėjęs pasiųsti tūkstančius gerai ginkluotų kareivių riaušėms nutraukti.

Pastarosiomis dienomis visose Jungtinėse Valstijose į gatves išėję protestuotojai reiškia pyktį dėl afroamerikiečio George'o Floydo (Džordžo Floido) žūties nuo vieno Minesotos policijos pareigūno šiurkščių veiksmų areštuojant šį vyrą.

Prezidento „atvirai įvykdytas kriminalinis išpuolis prieš protestuotojus, nes jis nesutiko su jų pažiūromis, sukrėtė mūsų tautos konstitucinės tvarkos pagrindą”, – teigė ACLU teisės reikalų direktorius Scottas Michelmanas (Skotas Mišelmenas).

Generalinis prokuroras Billas Barras (Bilas Baras) ketvirtadienį gynė saugumo pajėgas ir sakė, kad protestuotojų išvaikymas nėra susijęs su D.Trumpo apsilankymu bažnyčioje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
NĖ VIENO purvaodžio į Lietuvą!

Anonimas

Anonimas portretas
..Liudnas vaizdas ;Kriminalini nusikalteli sulaike policija ,,ir pries toki buliu oho ho!! jie privalejo naudoti jega ,nes kitaip tas Floydas butu sutrynes ne viena policininka; Kuomet viskas ishkreipiama rasizmo linkme --I juoduju atakas turetu vykti ir tramdyti afronegrai,,te jie doroja [ar glosto ..]savo spalvos nusikaltelius..Protestuoja? laisves jiems ,,bet I juoduju aplinka ir be protestu europieciai yra nesaugus jei juos nestabdyti ---JAValstijos taps ---brazilijos lushnynais

o tai

o tai portretas
tie patys demon kratu soroso provokatorniai /gelbeja/ savo ponu skura kuriems gresia kaleimas ir AA nes tai sionsatanistai vaiku zudykai?...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių