Baltarusijoje per mėnesį protesto akcijų bylose nuteisti mažiausiai 79 žmonės

Baltarusijoje 2022 metų sausį baudžiamosiose bylose, susijusiose su protestais, buvo nuteisti mažiausiai 79 asmenys, pranešė žmogaus teisių aktyvistai.

„Viasna“ žino ne mažiau nei 79 piliečius, nuteistus sausį dėl politinių motyvų“, – pirmadienį pranešė baltarusių žmogaus teisių centas „Viasna“.

Iš jų daugiau nei 80 proc. yra vyrai.

„Sprendžiant iš žmogaus teisių aktyvistams žinomų nuosprendžių „protesto“ baudžiamosiose bylose sausio mėnesį teismai 44,3 proc. atvejų skyrė bausmę, susijusią su laisvės atėmimu“, – rašoma pranešime.

Per sausį teisių gynėjai suskaičiavo 148 asmenis, prieš kuriuos buvo pradėtas „politiškai motyvuotas baudžiamasis persekiojimas“. Daugiausia jų – 37 – yra Minske.

„Per pirmąjį 2022 metų mėnesį politinių kalinių skaičius išaugo 52“, – informavo teisių gynėjai.

Gruodį „protestų“ bylose buvo nuteista mažiausiai 118 asmenų, per visus 2021 metus – ne mažiau 1 285, skelbia žmogaus teises ginantys aktyvistai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Tarakonas (Cucaracha) parstūmė įstatymą, leidžiantį persekioti ir užsienyje esančius piliečius. Tik ... ar gali suverenios šalies teritorijoje galioti kitų įstatymai? Kaip į tokius demaršus reaguosime? Manau (JO emisarus sugavus) nebūtų per daug tuojau pat nutraukti diplomatinius santykius.

Anonimas

Anonimas portretas
Teroristus sukišo į kalėjimą, kur jų ir vieta.

Katinas

Katinas  portretas
Lietuvoje 90
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių