Botsvanoje vėl mįslingai gaišta drambliai

Praėjus tik keliems mėnesiams po masinio dramblių gaišimo garsiajame Okavango deltos gamtos rojuje, Botsvanos žinybos vėl aiškinasi mįslingą storaodžių kritimą. „Iki šiol mes buvome informuoti apie penkias maitas, kurias aptiko organizacijos „Rhinos Without Borders“ tyrėjai“, – sakė vietos laukinių gyvūnų agentūros atstovas Dimakatsas Ntshebė.

Nugaišę gyvūnai, kurie dar buvo su brakonierių taip trokštamomis iltimis, rasti Moremio gamtos parke palei žvyrkelį. Manoma, kad maitų gali būti ir daugiau.

Negyvi drambliai rasti su panašiais simptomais, kaip iš viso 330 dramblių, pernai nugaišusių už 230 km nuo šios vietos.

Žinybos tada nustatė, kad tikėtina dramblių žūties priežastis buvo melsvabakterės. Nugaišusių gyvūnų kraujo mėginių bei žemės ir vandens ėminių analizė parodė, kad šie nuodus gaminantys mikroorganizmai pražudė dramblius Okavango deltoje šalies šiaurės vakaruose, rugsėjo viduryje paskelbė ekspertai.

Kai kurios melsvabakterių rūšys, dar vadinamos mėlynaisiais dumbliais, gamina potencialiai mirtinas nuodingas medžiagas. Jomis gyvūnai gali apsinuodyti, pavyzdžiui, gerdami iš vandens telkinių, kuriuose mikrobai masiškai dauginasi per dumblių žydėjimą.

Okavango delta žinoma dėl savo įspūdingo landšafto ir turtingo gyvūnijos pasaulio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

VANDUO

VANDUO  portretas
tikrintas? O gal toje vietoje laidojamos gamybos ar kt. atliekos, gesdavo po žeme, išskiria jiems kenkiančias dujas?

Tikraiusiai

Tikraiusiai portretas
ir cia pasidarbavo madingoji .
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių