COVID-19 pasaulyje: tikimasi staigaus, bet trumpo susirgimų šuolio

  • Teksto dydis:

Prieš pat Naujuosius metus į neregėtas aukštumas pašokęs pasaulinis susirgimų COVID-19 skaičius vis dar kelia daug nerimo, praneša LNK.

Tokios milžiniškos šalys kaip beveik 1,5 mlrd. gyventojų turinti Indija dar tik laukia omikron atmainos atnešto šuolio ir bando jam pasiruošti. Tam Indijoje pagaliau pradėta skiepyti paauglius. Bet skiepų skirta tik tiems, kuriems daugiau nei 15. Itin skausmingai pergyvenusi delta bangą praeitą pavasarį, Indija iki šiol galėjo pasigirti itin mažu sergamumu. Bet pastarosiomis dienomis naujų susirgimų ir čia pradėjo daugėti. Indija ir kitos šalys tikisi, kad Pietų Afrikos Respublikoje atrastos omikron viruso atmainos šuolis bus trumpas ir tai akivaizdžiai patvirtina pačių afrikiečių statistika. 

Kita vertus, omikron toks užkrečiamas, kad net ir griežtą karantiną užsieniečiams taikanti tolimoji Australija neišvengė šios bangos. Australijos valdžia tikina, kad nepaisant problemų dėl testavimo, testų pakaks visiems ir ragina per daug nepanikuoti. 

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Izraelio valdžia, parodžiusi precedento neturintį pavyzdį pasaulyje skiepydama savo piliečius, jau patvirtino ketvirtą dozę tiems, kuriems virš 60. 

Prancūzija, pastarosiomis dienomis patyrusi neregėto dydžio ir staigumo susirgimų šuolį, taip pat nėra tikra, ar jos ligoninės atlaikys, net jei omikron ir nėra toks pavojingas. Dėl šių priežasčių Prancūzija ir kitos šalys sumažino saviizoliacijos terminus. 

Tuo metu Jungtinės Valstijos neįveda kokių nors drastiškų ribojimų. Garsusis Kalifornijos rožių paradas nebuvo atšauktas kaip ir dauguma kitų naujametinių renginių. Gal dėl to susirgo Pentagono vadovas Lloydas Ostinas.

Visiems tikintis greitai įveikti omikron bangą vis vien daug problemų kelia rekordinis šio viruso užkrečiamumas, netgi tiems, kurie porą kartų paskiepyti. Taip Lisabonoje teko nutraukti vokiečių kompanijos kruizą, nes laive, į kurį buvo susodinta daugiau kaip 4 tūkst. pasiskiepijusių turistų ir laivo darbuotojų, buvo užfiksuoti mažiausiai 64, laimei nesunkūs, COVID-19 atvejai. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių