D. Trumpo šalininkai surengė triukšmingą prezidento palaikymo mitingą

Tūkstančiai pasiduoti nenorinčių Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) šalininkų šeštadienį mitinge Vašingtone skandavo „Dar ketveri metai“ ir dėl prezidento pralaimėjimo rinkimuose kaltino sukčiavimą.

Pro šalį su savo kortežu pravažiavo pats D. Trumpas, kuris vyko žaisti golfo. Prezidentas pro savo šarvuoto limuzino langą šypsojosi garsiai džiūgavusiems šalininkams, kurie laikė plakatus su tokiais užrašais kaip „Geriausias visų laikų prezidentas“ ir „Trumpas 2020: išlaikyk Ameriką didžią“.

„Norėjome parodyti savo paramą, jaučiame, kad jie bando pavogti rinkimus“, – paminėdama prezidento politinius oponentus sakė Pam Ross (Pam Ros), kuri į mitingą važiavo aštuonias valandas iš Ohajo.

Respublikonų prezidentas, kuriam Baltuosius rūmus tenka palikti po vienos kadencijos, laikosi nepagrįstų teiginių apie masinį sukčiavimą ir tvirtina, kad per lapkričio 3-iosios balsavimą įveikė išrinktąjį prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną), tuo mesdamas dar vieną beprecedentį iššūkį JAV demokratijos normoms.

Norėjome parodyti savo paramą, jaučiame, kad jie bando pavogti rinkimus.

Vėlai šeštadienį D. Trumpas socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė virtinę žinučių, kuriose buvo tokių teiginių kaip galimas įsilaužimas į balsų skaičiavimo mašinas ir skundų dėl to, kaip žiniasklaida nušvietė minėtą mitingą.

„Twitter“ prie mažiausiai aštuonių prezidento žinučių prirašė, kad jose yra „ginčijamos“ informacijos.

Mažiausiai 10 tūkst. žmonių, kurių tik nedaugelis buvo su kaukėmis, susirinko Vašingtono Laisvės aikštėje ir triukšmingai žygiavo prie Aukščiausiojo Teismo. Eisena priminė D. Trumpo kampanijos mitingą.

„Prezidentas Trumpas nusipelno matyti, kas jį palaiko, jis nusipelno jausti šią meilę, – naujienų agentūrai AFP sakė Krisas Napolitana iš Baltimorės. – Aš tikiu, kad jis laimės, kai visas sukčiavimas ir apgaulės bus išaiškinti.“

Didelės pajėgos

Tarp mitingo dalyvių buvo sukarintos dešiniojo sparno grupuotės „Proud Boys“ narių, o siekiant užkirsti kelią susirėmimams su D. Trumpo priešininkų akcijų prie Aukščiausiojo Teismo dalyviais buvo dislokuotos didelės saugumo pajėgos.

Sutemus policija suformavo linijas abiejose gatvės, vedančios prie Baltųjų rūmų, pusėse, atskirdama šimtus atsakomojo protesto dalyvių.

„Tiesiog laikome žmones, kurie nori peštis“, – AFP sakė vienas pareigūnas.

Sutemus D. Trumpo šalininkų grupės ir atsakomojo protesto dalyviai susimušė gatvėse, rodo laikraščio „The Washington Post“ paskelbtas vaizdo įrašas.

Dieną buvo areštuota mažiausiai 20 žmonių, įskaitant keturis asmenis, pažeidusius šaunamųjų ginklų įstatymus, ir vieną asmenį, užpuolusį policijos pareigūną, sakoma pranešimuose.

D. Trumpas, regis, stebėjo vakaro įvykius ir tviteryje apkaltino miesto merę „nedirbant savo darbo“. Jis taip pat ragino policiją „imtis veiksmų“ ir „dirbti savo darbą“.

„Visa sistema suklastota“

Remiantis naujausiomis JAV televizijų prognozėmis, J. Bidenas yra užsitikrinęs 306 Rinkikų kolegijos narių balsus, o D. Trumpas – 232. Kad laimėtų prezidento rinkimus, bet kuris kandidatas turi užsitikrinti mažiausiai 270 rinkikų balsų.

Tačiau 49-erių Margarita Uturbey (Margarita Juterbi), žirgų augintoja iš Majamio, sakė, kad rinkimai buvo „labai korumpuoti“, ir pridūrė: „Trumpas laimėjo didele persvara. Mes susirinkome čia į eitynes, kad būtų sustabdyta šių rinkimų vagystė, kad mūsų balsas būtų išgirstas.“

D. Trumpas tviteryje parašė, kad į jo palaikymo mitingą susirinko „šimtai tūkstančių“ žmonių, tuo metu jo atstovė Kayleigh McEnany (Keili Makenani) paskelbė pareiškimą, kad jame dalyvavo daugiau nei milijonas žmonių.

Vis dėlto į demokratus linkusį palaikyti miestą neabejotinai suvažiavo daug protestuotojų iš visos šalies – pradedant Florida bei Pensilvanija ir baigiant Koloradu.

Darionas Schaublinas (Darionas Šoblinas), atvažiavęs iš Kolambuso, Ohajo valstijos, tvirtino, kad „visa sistema suklastota“.

„Tiesa iš tikrųjų niekada neišaiškėja“, – pridūrė 26-erių vyras, sakydamas, kad prarado darbą restorane atsisakęs dėvėti kaukę, stabdant COVID-19 plitimą.

Kathlin Erickson (Ketlin Erikson), sakiusi, jog atskrido iš Kolorado lėktuvu, „pilnu Trumpo šalininkų“, teigė, kad vis dar viliasi, jog D. Trumpas dirbs prezidento poste antrą kadenciją.

„Trumpo pergalė? Viltis drąsi, bet su Dievu viskas įmanoma“, – sakė ji.

„Laikas parodys“

D. Trumpas mėgina sutrukdyti J. Bidenui skelbdamas virtinę įrodymais nepagrįstų pareiškimų apie savo pergales rinkimuose ir balsų klastojimą ir pateikęs daugybę ieškinių, siekdamas užginčyti balsų skaičiavimą visoje šalyje, bet iki šiol jo pastangos nebuvo sėkmingos.

Penktadienį D. Trumpas užsiminė nesąs įsitikinęs, kad įveikė demokratą J. Bideną per rinkimus, ir pareiškė, kad „laikas parodys“.

Anksčiau šią savaitę aukšto rango JAV federaliniai ir valstijų rinkimų pareigūnai paskelbė pareiškimą, kuriame atmetė D. Trumpo kaltinimus dėl sukčiavimo. Anot jų, lapkričio 3-iosios rinkimai buvo „saugiausi Amerikos istorijoje“.

Tuo metu J. Bidenas su savo žmona Jill (Džil) ir keliais apsaugos darbuotojais šeštadienį išvažiavo pasivažinėti dviračiais po Delavero valstijos parką. Paklaustas, ar jau pasistūmėjo rinkdamasis savo būsimo kabineto narius, jis atsakė „taip“.

J. Bidenas turėtų būti prisaikdintas sausio 20 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta

Ruta portretas
Tai patys nesvariausi rinkimai.Demokratija net nekvepia

kaip

kaip portretas
sie politidijotai kom nesupranta kad tai masonai valdo jav su zydjankiais bankininkais kurie demoniskai naikina zmones betkuriom priemonem o Trumpas teisetai stojo jems skersai nusikalstamo kelio ir tai veda prie PK;

Renginys

Renginys portretas
Tai buvo “Fakenews” prezidento palydėtivės į pensiją.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių