Dešimt metų karo Sirijoje pasiglemžė per 388 tūkst. žmonių gyvybių

  • Teksto dydis:

2011 metų kovą Sirijoje prasidėjęs pilietinis karas per dešimtmetį pasiglemžė 388 652 žmonių gyvybes, sekmadienį pranešė karo stebėtojų grupė.

Jungtinėje Karalystėje įsikūrusi NVO „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) nurodė, jog tarp aukų yra 117,388 tūkst. civilių, įskaitant daugiau kaip 22 tūkst. vaikų.

Dauguma civilių žuvo per Sirijos režimo ir sąjunginių karinių grupuočių puolimus, pareiškė organizacija, kuri aukų duomenis renka remdamasi Sirijoje turimais šaltiniais.

Gruodžio mėnesį SOHR skelbė, jog per karą žuvo daugiau kaip 387 tūkst. žmonių.

SOHR vadovas Rami Abdelis Rahmanas (Ramis Abdelis Rahmanas) pareiškė, jog 2020-aisiais metinis žuvusiųjų skaičius buvo mažiausias nuo karo pradžios – žuvo kiek daugiau nei 10 tūkst. žmonių.

Šiais metais kovos aprimo, nes šalies šiaurės-vakaruose tebesilaikoma paliaubų, o dėmesys nukrypo į pastangas suvaldyti koronaviruso pandemiją.

SOHR turimais duomenimis, nuo konflikto pradžios 2011 metais vyriausybės kalėjimuose ir sulaikymo centruose mirė mažiausiai 16 tūkst. žmonių.

Tačiau organizacija mano, jog tikrasis aukų skaičius greičiausiai yra kur kas didesnis, nes į jos apskaičiuotą aukų rodiklį neįtraukti 88 tūkst. žmonių, kurie, kaip manoma, mirė nuo kankinimų režimo kalėjimuose.

Damasko vyriausybė po virtinės pergalių, kurias nuo 2015 metų kovose su džihadistais ir sukilėliais iškovojo su Rusijos pagalba, šiuo metu kontroliuoja daugiau kaip 60 proc. Sirijos teritorijos.

Tačiau ji vis dar nekontroliuoja Idlibo – paskutinio sukilėlių bastiono šalies šiaurės-vakaruose, turkų užimtų teritorijų prie šiaurinės sienos ir šalies šiaurės-rytinių rajonų, kuriuos yra užėmusios JAV remiamos kurdų pajėgos.

Karas daugiau kaip pusę šalies prieškario gyventojų privertė bėgti iš savo namų.

Apie 200 tūkst. žmonių, SOHR duomenimis, laikomi dingusiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir

ir portretas
viskas dėl tos prakeiktos naftos ir dar viskas tik maždaug, o dingę, pabėgę, kas ten gali dabar susigaudyti skaičiuose, kai tik pusę teritorijos kontroliuoja Sirija

KADA JAV BANDITAI UŽ TAI ATSAKYS?

KADA JAV BANDITAI UŽ TAI ATSAKYS? portretas
Jie, kaip visada, bandė nuversti TEISĖTĄ Sirijos išrinktą vyriausybę. Bandė padaryti tai, ką padarė Irake, Libijoje, Afganistane. Su Sirija būtų tas pats, jeigu neįsikištų Rusija, kuri apgynė Sirijos Prezidentą Tik, Rusijos dėka, jis nebuvo nužudytas. Beje, JAV banditai ir šiandien "saugoja" Sirijos naftos rajonus...

>>>JAV go home2021

>>>JAV go home2021 portretas
Hahaha, pasiziurek i sita pld0raska vatnika. Jam arabojos salyse ivyke sukilimai yr jav darbas. Tokiu bUKaprociu dar reikia paieskoti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių