Pereiti į pagrindinį turinį

Dronai paralyžiavo Getviko oro uosto darbą Londone

2018-12-20 15:50

Londono Getviko oro uoste trečiadienio vakarą kilo didžiulių oro transporto trikdžių. Virš oro uosto buvo pastebėti du dronai, tviteryje pranešė oro uostas. Dėl to buvo sustabdyti skrydžiai.

Pasak stoties BBC, vieni lėktuvai negalėjo kilti, kiti - leistis, nes dronai priartėjo prie pakilimo ir nusileidimo tako. Kai kurie orlaiviai buvo nukreipti į kitus oro uostus.

Keleiviai socialinėje žiniasklaidoje skundėsi, kad jiems daugiau nei valandą teko sėdėti lėktuvuose ant oro uosto tako.

Oro uosto tviterio paskyroje teigiama, kad keliautojai ir juos pasitinkantys asmenys atsargumo sumetimais ir ketvirtadienį turėtų pasiteirauti dėl skrydžių statuso. Oro uostas atsiprašė už nepatogumus, tačiau pabrėžė, kad „mūsų keleivių ir darbuotojų saugumas yra didžiausias prioritetas“.

Liepos gale Didžiojoje Britanijoje įsigaliojo naujos taisyklės, anot kurių, dronų savininkams grės baudos, jei tik jų nepilotuojami skraidymo objektai mažiau nei per kilometrą priartės prie oro uosto teritorijos. Jei dronas sukels pavojų lėktuvui, savininkui grės iki penkerių metų laisvės atėmimo bausmė.

Su terorizmu nesiejami

Didžiosios Britanijos policija mano, jog dronai virš Gatviko oro uosto buvo skraidinami tyčia, bet nemato požymių, kad tai yra kaip nors susiję su terorizmu.

Skrydžiai į antrą pagal darbo intensyvumą Britanijos oro uostą ir iš jo buvo sustabdyti nuo trečiadienio vakaro. Dėl to sutriko dešimčių tūkstančių žmonių kelionės.

Oro uosto policijos vadas Justinas Burtenshaw (Džastinas Bartenšo) sakė: „Manome, kad tai tyčinis aktas siekiant sutrikdyti oro uosto (darbą). Tačiau nėra absoliučiai jokių požymių, kurie rodytų, kad tai susiję su terorizmu.“

Pasak policijos, pirmas pranešimas apie droną virš oro uosto buvo padarytas trečiadienį kelios minutės po 21 val. (23 val. Lietuvos laiku), o paskutinį kartą bepilotė skraidyklė buvo pastebėta ketvirtadienį maždaug 8 val. 45 minutės.

Dviejų policijos departamentų pareigūnai, kuriems padeda sraigtasparnis, tikrina rajoną aplink oro uostą į pietus nuo Londono ir ieško dronų operatorių.

Darbas bus sutrikęs iki penktadienio

Londono Gatviko oro uostas pranešė, kad lėktuvų eismas dėl pastebėtų dronų bus sutrikęs ketvirtadienį ir gal net penktadienį.

Trečiadienį vakare oro uostas buvo laikinai uždarytas dėl pranešimų, kad virš jo buvo pastebėtos dvi bepilotės skraidyklės.

Gatviko oro uosto pranešime sakoma, kad oro uosto takas yra uždarytas dėl pastebėtų bepiločių skraidyklių. Visoms oro linijoms rekomenduota atšaukti savo skrydžius mažiausiai iki ketvirtadienio 16 val. Grinvičo (18 val. Lietuvos) laiku.

Keleiviams, turintiems bilietus ketvirtadienio ar penktadienio skrydžiams, prieš išvykstant į terminalą rekomenduojama pasitikrinti, ar jų reiso laikas nepasikeitė.

Oro uostas sako, kad drauge su oro linijomis ruošia planus, kaip suvaldyti dėl daugybės atšauktų skrydžių ir vėlavimų susidariusį keleivių srautą, kai oro uostas bus atidarytas.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų