Filipinuose per parą užfiksuotas rekordinis koronaviruso atvejų skaičius – 7000

Filipinai pirmadienį paskelbė, kad per pastarąją parą užfiksavo 6 958 naujus koronaviruso infekcijos atvejus, bendrą šalies atvejų skaičių kilstelėjusius iki 136 638.

Šalyje mirčių skaičius nuo COVID-19 pakilo iki 2 293, mirus dar 24 infekuotiems pacientams, pranešė šalies Sveikatos apsaugos departamentas.

Apie 60 proc. naujų atvejų užfiksuoti Manilos metropolijoje – joje ir dar keturiuose aplinkiniuose regionuose iki kitos savaitės vėl įvestos karantino priemonės.

Karantinas buvo įvestas sveikatos apsaugos sistemos darbuotojams pateikus kreipimąsi į šalies vyriausybę pakeisti atsako į virusą taktiką, įspėjus, kad šalis pralaimi kovą prieš COVID-19.

Pasigirstant vis daugiau visuomenės raginimų karantiną pratęsti iki mėnesio pabaigos, sveikatos apsaugos ministro pavaduotoja Maria Rosario Vergeire sakė, kad griežtesnių apribojimų poveikis iškarto nebus juntamas.

„Gali prireikti net trijų savaičių, kol pamatysime dabartinio karantino efektyvumą“, – sakė ji.

Šalies prezidentas Rodrigo Dutertė neseniai dalyvavo vyriausybės COVID-19 darbo grupės susitikime, kuriame buvo aptariami siūlymai dėl karantino priemonių pratęsimo, sakė jo atstovas spaudai Harry'is Roque.

„Reikės atsargiai suderinti žmonių sveikatos apsaugą ir šalies ekonominės sveikatos apsaugą“, – teigė jis.

Vyriausybė yra pateikusi perspėjimą, kad šalies ekonomika, antrą ketvirtį patyrusi rekordinį susitraukimą, ir toliau smuks, jei bus nuspręsta karantino priemones pratęsti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių