FTB identifikavo į D. Trumpą šovusį asmenį

JAV Federalinis Tyrimų biuras (FTV) identifikavo Donaldo Trumpo rinkimų kampanijos renginyje šaudžiusį asmenį. Tai 20-metis Thomas Matthew Crooksas iš Pensilvanijos valstijos.

Į D. Trumpą pasikėsinęs šaulys yra iš Betel Parko miestelio Pensilvanijoje, esančio valanda kelio automobiliu į pietus nuo Batlerio, kur vyko D. Trumpo mitingas.

„The Washington Post“ informacija, Th. M. Crooksas registruotas kaip respublikonas.

„The New York Times“ rašo, kad vyras neturi kriminalinės praeities, bent jau jo pavardės nėra viešuose Pensilvanijos teismų registruose. Ankstų sekmadienio rytą policininkai atitvėrė visas gatves, vedančias į įtariamojo šeimos namus Betel Parke, esančiame į pietus nuo Pitsburgo.

Šaulys, kurį nukovė slaptosios tarnybos agentai, paleido virtinę šūvių. „The New York Times duomenimis, tai buvo dvi salvės – pradžioje trys, tada penki šūviai. Visi jie girdėjosi panašiai, todėl esą darytina prielaida, kad buvo paleisti iš to paties ginklo.

JAV žiniasklaidos analizė rodo, kad šaulys nuo scenos, kurioje kalbėjo D. Trumpas, buvo nutolęs ne daugiau kaip per 150 metrų. Socialiniuose tinkluose paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip vyro pilkais kamufliažiniais rūbais kūnas guli ant stogo į šiaurę nuo mitingo vietos. Šalia jo esą buvo lengvas pusiau automatinis ginklas AR–15.

Vienas liudininkas stočiai BBC pasakojo matęs šaulį. „Praėjus penkioms ar šešioms minutėms nuo tada, kai D. Trumpas pradėjo kalbėti, pastebėjome tipą, kuris ant pastato šalia mūsų šliaužė su ginklu“, – sakė jis. Vyras esą nuo jo buvo tik maždaug per „50 pėdų“, t.y. 15 metrų. Liudininkas teigė mėginęs į vyrą atkreipti slaptosios tarnybos agentų dėmesį, tačiau nesėkmingai.

„Mes rodėme į vaikiną, kuris šliaužė ant stogo, – tęsė liudininkas. – Jis turėjo ginklą, buvo aiškiai matyti, kad jis turi ginklą. Aš galvojau, kodėl D. Trumpas vis dar kalba? Kodėl jie jo nenuveda nuo scenos?“

„Tada pasigirdo penki šūviai“, – kalbėjo liudininkas ir pridūrė esąs „100 proc.“ tikras, kad šūviai paleisti iš ginklo vyro, kuris šliaužė stogu.


Šiame straipsnyje: ftbDonaldas TrumpasJAVšaudymai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kauniete

kauniete portretas
O gal čia ukrainu darbas nes Trampas tikrai ukru nerems Labai jau daug atsitiktinu šaudimu Ir itartina kad Bidonui atsisakius žudikam buvo aišku kad Trampas laimes tai metėsi savo juodiem darbam pašalinti su kulka

Vilnietis

Vilnietis portretas
I šauli buvo pasamdytas snaiperis ir tai tikrai Bidono kompanijos darbas juk nutruks ju ginklu prekyba baiksis karas Prie Trampo amerika nekariavo O SNAIPERIS buvo šauli nušauti kad neišduotu kas pasamdė

demokratų "trojaus mulai"

demokratų "trojaus mulai" portretas
Tikek "washinton post" kaip sovietų "pravdai": daline tiesa- didelis melas. Žudikas buvo demonratų "trojaus arklys",nes nors registravo save, kaip repbulikonas ,bet $ aukojo demokratams. Kiek dar daug demokratų "trojaus arklių ar mulų" yra tarp respublikonų?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių