Gedulas Nyderlanduose: nuo vėžio mirė princesė Christina

  • Teksto dydis:

Po sunkios ligos penktadienį mirė jauniausia Nyderlandų karaliaus Willemo-Alexanderio (Vilemo Aleksanderio) motinos Beatrix (Beatričės), valdžiusios šalį iki sosto atsisakymo 2013 metais, sesuo princesė Christina (Kristina), pranešė karališkoji šeima.

72 metų princesė pralaimėjo kovą su kaulų vėžiu. 

1947 metais beveik akla gimusi Maria Christina (Marija Kristina), Oraniečių-Nasau princesė, buvo ketvirta karalienės Julianos (Julijonos) ir princo konsorto Bernhardo (Bernharto) dukra. 

„Liūdime dėl mūsų brangios sesers ir tetos mirties“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė karališkoji šeima.

„Christina buvo ryški asmenybė ir turėjo didelę širdį“, – sakė karalius Willemas-Alexanderis, karalienė Maxima (Maksima) ir princesė  Beatrix.

„Ji paliko mums daugybę nuostabių prisiminimų“, – rašoma karališkosios šeimos pranešime.

Princesė Christina labai mėgo muziką ir dainavimą. 1975 metais ji ištekėjo už kubiečio mokytojo Jorge Guillermo (Chorchės Giljermo) ir atsisakė sosto paveldėjimo teisių. 

Pora susilaukė trijų vaikų, tačiau 1996 metais išsiskyrė. 

Nyderlandų premjeras Markas Rutte (Markas Riutė) pareiškė užuojautą dėl princesės, kuri, anot jo, buvo itin šilta asmenybė, mirties. 

Velionė bus kremuota.

Prezidentas pareiškė užuojautą

Prezidentas Gitanas Nausėda pareiškė užuojautą Nyderlandų karaliui Willemui Alexanderiui dėl jo tetos princesės Christinos mirties.

„Šią sunkią akimirką Jums, Jūsų Karališkoji Didenybe, Jūsų šeimai ir visai šaliai linkiu visokeriopos stiprybės“, – rašoma šalies vadovo užuojautos laiške.

Prezidentas pabrėžė, kad princesės Christinos mirtis yra didelė netektis Nyderlandų karališkajai šeimai ir visiems šalies žmonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių