Graikijoje po protestų dėl traukinių katastrofos atleistas policijos viršininkas

Graikija šeštadienį paskelbė atleidusi nacionalinės policijos viršininką, kelios dienos po saugumo pajėgų ir demonstrantų susirėmimų per protestus dėl daugiausiai aukų per šalies istoriją pareikalavusios traukinių katastrofos.

Premjero biuras pranešė, kad buvo atleistas mažiau nei prieš du mėnesius paskirtas policijos viršininkas Konstantinas Skumas (Constantinos Skoumas). Konkreti priežastis nebuvo nurodyta.

Pastaruoju metu policija sulaukia daug kritikos dėl to, kaip reaguoja į demonstracijas dėl vasario 28-osios tragedijos, kai susidūrus dviem traukiniams žuvo 57 žmonės.

Naujo policijos viršininko paskyrimu siekiama pozityvesnio ir veiksmingesnio modernių policijos operatyvinių planų dėl piliečių saugumo įgyvendinimo.

„Naujo policijos viršininko paskyrimu siekiama pozityvesnio ir veiksmingesnio modernių policijos operatyvinių planų dėl piliečių saugumo įgyvendinimo“, – nurodė premjero biuras.

Per vėliausią protestą ketvirtadienį buvo nufilmuota, kaip riaušių policija puola taikius demonstrantus centrinėje Atėnų aikštėje. Taip pat nufilmuota, kaip policijos sunkvežimis vilkikas taranuoja grupę demonstrantų, bandžiusių šiukšliadėžėmis blokuoti vieną sostinės gatvę.

Minėta traukinių katastrofa išprovokavo savaites trukusius piktus ir kartais smurtinius protestus, smarkiai padidinusius įtampą konservatorių premjero Kiriako Micotakio (Kyriakos Mitsotakis) vyriausybei prieš gegužę planuojamus rinkimus.

Dėl tragedijos buvo apkaltintas jos metu budėjęs geležinkelio stoties viršininkas ir dar trys geležinkelių pareigūnai, jiems gali grėsti įkalinimas iki gyvos galvos.

Tačiau profesinės sąjungos jau seniai kalba apie problemas ir sako, kad geležinkeliai negauna pakankamo finansavimo, kad trūksta darbuotojų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atpirkimo ozys

Atpirkimo ozys portretas
Koks rysys tarp neveiksnaus gelezinkelio ir policijos virsininko?!Grauduma

lalaila

lalaila portretas
nors kas nors neteko posto, o tai pas mus sklandalelis po skandalelio ir visi lieka savo postuose, jokios morales
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių